Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Baudartius College viert 100-jarig bestaan met reünie Zutphen

Geschreven: 29-06-2023
Baudartius College viert 100-jarig bestaan met reünie Zutphen

De middelbare school Baudartius College in Zutphen houdt op 6 april 2024 een reünie. Oud-medewerkers en -leerlingen van deze school en van de Koningin Wilhelminaschool die in 1986 opging in het Baudartius zijn van harte welkom. De organisatie verwacht veel reünisten, want het Baudartius kent een lange geschiedenis. Het viert hiermee het honderdjarig, of eigenlijk het 104-jarig bestaan. De eerste plannen voor deze grote reünie zijn namelijk nog van “voor corona”. Aanmelden voor deze reünie is vanaf nu mogelijk via: www.baudartius-reunie.nl.

Een groep (oud-)medewerkers loopt al een aantal jaren rond met het plan en heeft nu een professioneel bureau in de arm genomen dat gespecialiseerd is in de organisatie van zulke grote reünies en het opsporen van zoveel mogelijk oud-medewerkers en -leerlingen.

Nieuwe school

Twee van die (oud-)medewerkers, de al een aantal jaren gepensioneerde docent Nederlands Jaap Pott en de nog werkzame natuurkundeleraar Jan Mulder, vertellen enthousiast over de plannen. Mulder, al ruim veertig jaar verbonden aan het Baudartius: “We wilden in 2020 het honderdjarig bestaan vieren met een reünie, maar COVID-19 heeft onze plannen doorkruist.” Dat de nieuwe datum in het voorjaar van 2024 is gekozen, is ook niet zonder reden: de naam Baudartius verdwijnt van de gevel, volgend jaar zwaait de laatste groep leerlingen af. “De school is herboren; nadat we zijn samengegaan met het Stedelijk is een nieuwe school ontstaan”, verduidelijkt Mulder. Havo en vwo gaan samen verder als Eligant Lyceum, mavo en vmbo als het Kompaan College. Door de reünie nog vóór de start van de examenperiode in 2024 te houden, zullen de oud-medewerkers en -leerlingen hun oude school nog volop in bedrijf aantreffen.

“Weet je nog, oudje?”

De reünie gaat natuurlijk vooral om ontmoeten, maar hoe bijzonder is het om nog een keer door de gangen te kunnen dwalen en plaats te nemen in de schoolbanken? Op het programma staan daarom ook nog lessen van oud-docenten. “Weet je nog, oudje”, stelt Pott zich voor. Hij heeft die ervaring al met oud-collega’s die elkaar nog maandelijks treffen. Ook kunnen oude klassen zich tijdens de reünie laten vastleggen op een nieuwe klassenfoto.  

De organisatie hoopt op zoveel mogelijk animo voor de reünie. “We gaan maximaal terug”, zegt Mulder. “De oudste reünist zal vermoedelijk in de negentig zijn”, denkt Pott. Samen met hun collega’s vermoeden ze een grote opkomst. “Baudartianen” zijn over het algemeen trots op hun school. “Een school is meer dan een gebouw; het is een systeem met leerlingen en collega’s. En op het Baudartius heerst een bijzondere sfeer. Die is moeilijk benoembaar, maar het gaat om aandacht voor elkaar.”

Weerzien

Mulder: “De middelbareschoolperiode vormt ook een grondslag voor de rest van je leven, het is een belangrijke tijd voor je ontwikkeling.  Je trekt een aantal jaren op met mensen met wie je lief en leed deelt.” Hij verwacht dan ook dat veel mensen het leuk zullen vinden om leraren, leraressen en klasgenoten terug te zien. Bovendien verwachten ze speciale gasten op deze dag. De school heeft door de jaren een aantal “bekende Nederlanders” voortgebracht die zo mogelijk ook zullen worden 

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...