Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Bart Claassen voorgedragen als nieuwe wethouder (CDA) gemeente Maasdriel

Geschreven: 15-04-2024
Bart Claassen voorgedragen als nieuwe wethouder (CDA) gemeente Maasdriel

MAASDRIEL - Na het vertrek van Peter de Vries, wethouder in de gemeente Maasdriel voor het CDA, is deze zetel vacant. De fractie draagt nu Bart Claassen voor als wethouder van Maasdriel. Als de gemeenteraad instemt, dan zal Claassen de vrijgekomen post in het college van gemeente Maasdriel invullen.

De partij stelt Bart Claassen (52) voor. Hij is afkomstig uit het Brabantse Schijndel, waar hij van 2006 tot 2016 wethouder was. Vervolgens was hij een half jaar wethouder in de gemeente Cuijk. In maart 2021 volgde hij in de gemeente Gemert-Bakel kamerlid Inge van Dijk op als wethouder. Later keerde Claassen terug als wethouder om tijdens een zwangerschapsverlof in diezelfde gemeente waar te nemen. 'Claassen is een ervaren bestuurder en een actief CDA’er.' Als wethouder had Claassen een breed scala aan portefeuilles; van sociaal domein tot financiën en van ruimte tot infrastructuur.

CDA Maasdriel is blij met deze ervaren bestuurder die snel aan de slag kan. 'We rekenen erop dat hij een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de bestuurskracht van Maasdriel en de vele uitdagingen en opgaves die er voor ons liggen.'

Gezamendlijke doelen
Buiten zijn bestuurlijke loopbaan was Claassen vooral werkzaam bij Rijkswaterstaat als adviseur en regisseur. 'Het is eervol om de rol van ervaren wethouder te mogen gaan vervullen. Ik hoop de ervaring van 13 jaar wethouderschap in drie verschillende gemeenten goed in te kunnen zetten in Maasdriel. Ik heb er zin in om met de gemeenteraad en het college samen te werken om de gezamenlijk de doelen te bereiken die afgesproken zijn.'

De gemeenteraad wordt op 18 april tijdens de raadsvergadering om instemming gevraagd. Als de raad instemt, kan Claassen direct van start als wethouder van Maasdriel.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab
 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...