Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Antoine Walraven voorgedragen als nieuwe burgemeester

Geschreven: 19-04-2024
Antoine Walraven voorgedragen als nieuwe burgemeester

MAASDRIEL - Antoine Walraven wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe burgemeester van de gemeente Maasdriel. De gemeenteraad besloot dat donderdagavond (18-4) in een extra raadsvergadering.

Bart de Leeuw, voorzitter vertrouwenscommissie, laat weten: “Zijn persoonlijkheid en ervaring maken Antoine Walraven iemand die, zoals gevraagd in de profielschets, samen kan werken aan een krachtig gemeentebestuur. Ook kan hij investeren in samenwerking binnen de regio en kordaat optreden voor onze veiligheid. Antoine Walraven is verbindend en kan, zoals onze inwoners in de enquête hebben aangegeven, met iedereen het gesprek aangaan. Zo is hij betrokken bij alle inwoners en alle dorpen. De vertrouwenscommissie heeft hem leren kennen als iemand die gevoel heeft voor mensen, maar ook als iemand die zich duidelijk uitspreekt, weet wat hij wil en ergens voor durft te staan. Hij heeft zicht op wat er nodig is om binnen de gemeente met organisatie, college en raad goed samen te werken.”

Antoine Walraven is gemeenteraadslid en wethouder in Best geweest. Vervolgens was hij van 2013 tot de herindeling per 1 januari 2022 burgemeester van de gemeente Mill en St. Hubert. Het afgelopen jaar was hij waarnemend burgemeester van de gemeente Bernheze.

Procedure
Op 11 januari heeft de gemeenteraad, onder andere op basis van een enquête onder de inwoners, de profielschets voor een nieuwe burgemeester vastgesteld. Er solliciteerden elf kandidaten op de functie van burgemeester. Een vertrouwenscommissie heeft, namens de gemeenteraad, een selectie van twee kandidaten gemaakt. De gemeenteraad beveelt Antoine Walraven aan bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In uitzonderlijke gevallen kan de minister besluiten de aanbeveling niet over te nemen. De minister draagt de kandidaat uiteindelijk voor bij Zijne Majesteit de Koning. De Koning benoemt de burgemeester bij Koninklijk Besluit.

Installatie
Naar verwachting wordt Antoine Walraven op donderdag 27 juni 2024 in een bijzondere raadsvergadering officieel als burgemeester van de gemeente Maasdriel geïnstalleerd.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...