Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Antoine Walraven beëdigd als nieuwe burgemeester van Maasdriel

Geschreven: 27-06-2024
Antoine Walraven beëdigd als nieuwe burgemeester van Maasdriel

MAASDRIEL - Antoine Walraven werd donderdagmiddag (27-6) in een bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Maasdriel. Commissaris van de Koning, Henri Lenferink, beëdigde hem. Walraven volgt waarnemend burgemeester Jaco Geurts op.

Voor hij burgemeester werd in Maasdriel was Walraven waarnemend burgemeester van de gemeente Bernheze. Daarvoor was hij burgemeester van de gemeente Mill en St. Hubert en gemeenteraadslid en wethouder in Best. Walraven heeft in totaal meer dan 30 jaar ambtelijke en bestuurlijke ervaring bij verschillende gemeenten. Zijn managementvaardigheden ontwikkelde hij bij een aantal adviesbureaus.

Ervaring
Voorafgaand aan de officiële beëdiging gaf Commissaris van de Koning Lenferink allereerst aan hoe mooi Maasdriel is: “Een gemeente met hechte gemeenschappen, een rijk verenigingsleven en veel ondernemerschap.”

Ook benoemde hij dat de profielschets voor de nieuwe burgemeester een goed beeld gaf van de opgaven en uitdagingen die Maasdriel heeft, zoals werken aan een krachtig gemeentebestuur met rolduidelijkheid, stevig opvolging geven aan het bestuurskrachtonderzoek en kordaat optreden als het gaat om veiligheid. De vertrouwenscommissie is overtuigd van de vaardigheden van Walraven om met die uitdagingen aan de slag te gaan. Lenferink onderstreept dat: “Antoine Walraven is een stevige en ervaren burgemeester.”

Karaktervol Maasdriel
De kersverse burgemeester van Maasdriel geeft in zijn eerste toespraak aan vereerd, dankbaar en trots te zijn om de verantwoordelijkheid te mogen nemen voor de lokale democratie. Hij benadrukt hoe bijzonder het is om op dit moment burgemeester te worden van het karaktervolle Maasdriel met haar kenmerkende open landschap in het stroomgebied van de rivieren: “Een gemeente die 25 jaar bestaat in de huidige samenstelling. Een jubileumjaar, waarin extra wordt stilgestaan bij al het moois dat Maasdriel te bieden heeft. Tegelijkertijd is 25 jaar jong en willen we nog vele jaren op eigen kracht vooruit.”

Om op eigen kracht vooruit te kunnen, werkt de gemeente aan het versterken van de bestuurskracht. Dat is volgens de nieuwe burgemeester noodzakelijk om inwoners, ondernemers en partners blijvend adequaat van dienst te kunnen zijn. En om het beeld van Maasdriel als aantrekkelijke samenwerkingspartner te verbeteren: “Om op eigen kracht vooruit te gaan is het ook belangrijk om krachten te bundelen en samenwerking binnen en over de gemeentegrenzen verder te versterken.”

Kennismaken
Tijdens de installatievergadering heetten inwoners uit de verschillende kernen van Maasdriel burgemeester Walraven van harte welkom in een video. Na de zomervakantie gaat de nieuwe burgemeester de dorpen in om persoonlijk kennis te maken met inwoners, ondernemers en partners.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...