Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

André Baars Wordt Waarnemend Burgermeester

Geschreven: 15-03-2024
André Baars Wordt Waarnemend Burgermeester

MAASDRIEL - André Baars is vandaag door de commissaris van de Koning, Henri Lenferink, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Maasdriel. Hij vervangt vanaf vrijdag 15 maart 2024 waarnemend burgemeester Jaco Geurts vanwege een onverwachte medische ingreep.

André Baars (63 jaar, wonende te Arnhem) was tot november 2020 burgemeester van de gemeente Ermelo. Daarvoor was hij van 2005-2011 wethouder in de gemeente Bronckhorst en van 1998-2005 wethouder in de gemeente Steenderen, dat in 2005 opging in de nieuwe gemeente Bronckhorst. Voor zijn functies in het openbaar bestuur was André Baars onder meer actief in het onderwijs.   

Jaco Geurts is genoodzaakt zijn taken als waarnemend burgemeester tijdelijk neer te leggen in verband met een medische ingreep en het herstel daarvan. Iedereen die waarnemend burgemeester Geurts kent, weet dat deze zeer gedreven en betrokken burgemeester dit ontzettend jammer vindt. Maar zijn gezondheid heeft nu prioriteit. Om de continuïteit van het bestuur te waarborgen en de belangrijke dossiers verder te brengen waar de heer Geurts mee belast is, heeft de commissaris van de Koning in goed overleg met hem en een delegatie van het gemeentebestuur van Maasdriel besloten om André Baars als waarnemend burgemeester te benoemen tot de terugkeer van Jaco Geurts. Naar verwachting zal dit herstel minstens zes weken duren.

Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning. 

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...