Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

André Baars Wordt Waarnemend Burgermeester

Geschreven: 15-03-2024
André Baars Wordt Waarnemend Burgermeester

MAASDRIEL - André Baars is vandaag door de commissaris van de Koning, Henri Lenferink, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Maasdriel. Hij vervangt vanaf vrijdag 15 maart 2024 waarnemend burgemeester Jaco Geurts vanwege een onverwachte medische ingreep.

André Baars (63 jaar, wonende te Arnhem) was tot november 2020 burgemeester van de gemeente Ermelo. Daarvoor was hij van 2005-2011 wethouder in de gemeente Bronckhorst en van 1998-2005 wethouder in de gemeente Steenderen, dat in 2005 opging in de nieuwe gemeente Bronckhorst. Voor zijn functies in het openbaar bestuur was André Baars onder meer actief in het onderwijs.   

Jaco Geurts is genoodzaakt zijn taken als waarnemend burgemeester tijdelijk neer te leggen in verband met een medische ingreep en het herstel daarvan. Iedereen die waarnemend burgemeester Geurts kent, weet dat deze zeer gedreven en betrokken burgemeester dit ontzettend jammer vindt. Maar zijn gezondheid heeft nu prioriteit. Om de continuïteit van het bestuur te waarborgen en de belangrijke dossiers verder te brengen waar de heer Geurts mee belast is, heeft de commissaris van de Koning in goed overleg met hem en een delegatie van het gemeentebestuur van Maasdriel besloten om André Baars als waarnemend burgemeester te benoemen tot de terugkeer van Jaco Geurts. Naar verwachting zal dit herstel minstens zes weken duren.

Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning. 

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...