Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Alle Brabantse kloosters op de kaart!

Geschreven: 22-12-2023
Alle Brabantse kloosters op de kaart!

Erfgoed Brabant is al drie jaar achter de schermen aan het werk om alle kloosters, kerken en kapellen in Brabant vast te leggen. Tot op heden was deze informatie versnipperd in verschillende bronnen terug te vinden. Met dit nieuwe overzicht wordt het niet alleen mogelijk om in één lijst te zien welke religieuze gebouwen er in Brabant staan of hebben gestaan, maar de erfgoedinstellingen kunnen ook hun foto’s en objecten aan deze gebouwen gaan verbinden. Zo kan je al gebruiker dus bronnen, verhalen en gebouwen in één overzicht ontdekken. En vanaf nu zijn de eerste resultaten op Brabantserfgoed.nl te zien en te doorzoeken!

Op een speciale themapagina vind je in een overzichtelijke kaartweergave op dit moment 847 kloosters verspreid over heel Brabant. De bezoeker kan hierin natuurlijk zoeken op de naam van het gebouw, maar bijvoorbeeld ook op gemeente, plaats, architect, monumentenstatus, religieuze stroming of kloosterorde. In de voormalige gemeente Ravenstein vind je daarbij ook nog 24 kerken, 13 kapellen en 7 kerktorens. Deze religieuze gebouwen zijn in samenwerking met Heemkundekring Land van Ravenstein uitgewerkt en voorzien van hun foto’s en objecten.

Meer regio’s online

Volgend jaar gaat een team van Erfgoed Brabant aan de slag om met lokale experts op deze manier ook de kerken en kapellen in de andere regio’s van Brabant toegankelijk te maken. Alle heemkundekringen worden uitgenodigd om bij te dragen met informatie over religieuze gebouwen in hun eigen regio. Als alle informatie in een regio is gecontroleerd en ingevoerd wordt de regio online gezet en is het mogelijk je foto's en objecten te koppelen aan je eigen lokale religieuze erfgoed.

Bezoekers hoeven daarop niet te wachten, want zij kunnen nu alvast duiken in alle verhalen en objecten bij het religieuze erfgoed van de voormalige gemeente Ravenstein.

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Flitsfeitje Oscar and the Wolf van Angel Face

Oscar and the Wolf is een pseudoniem voor de Belgische solo-artiest Max Colombie.
Hij deed op 13-jarige leeftijd al mee aan het Junior Songfestival.
In 2014 maakte hij zijn debuut met het album “Entity”.
Hij bracht verder nog 2 studioalbums uit, te weten “In...

Voetbalschool Go 4 Skill start bij vv Hedel

Voetbalschool Go 4 Skills (G4S) gaat vanaf vrijdag 23 februari van start bij v.v. Hedel. 'Bij Go 4 Skills geloven we in de kracht van individuele training om de unieke vaardigheden van elke speler te ontwikkelen en te verfijnen. Of je nu droomt van het perfecte doelpunt, een solide verdediging wi...

Leerlingen OBS De Fonkelsteen bouwen fictieve gemeente Zaltbommel

In het oude stadhuis van Zaltbommel speelden de kinderen van groep 7 en 8 van OBS De Fonkelsteen het spel Democracity.

Tijdens het ongeveer twee uur durende spel Democracity bouwen leerlingen samen aan hun eigen, fictieve stad...