Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Alle Brabantse kloosters op de kaart!

Geschreven: 22-12-2023
Alle Brabantse kloosters op de kaart!

Erfgoed Brabant is al drie jaar achter de schermen aan het werk om alle kloosters, kerken en kapellen in Brabant vast te leggen. Tot op heden was deze informatie versnipperd in verschillende bronnen terug te vinden. Met dit nieuwe overzicht wordt het niet alleen mogelijk om in één lijst te zien welke religieuze gebouwen er in Brabant staan of hebben gestaan, maar de erfgoedinstellingen kunnen ook hun foto’s en objecten aan deze gebouwen gaan verbinden. Zo kan je al gebruiker dus bronnen, verhalen en gebouwen in één overzicht ontdekken. En vanaf nu zijn de eerste resultaten op Brabantserfgoed.nl te zien en te doorzoeken!

Op een speciale themapagina vind je in een overzichtelijke kaartweergave op dit moment 847 kloosters verspreid over heel Brabant. De bezoeker kan hierin natuurlijk zoeken op de naam van het gebouw, maar bijvoorbeeld ook op gemeente, plaats, architect, monumentenstatus, religieuze stroming of kloosterorde. In de voormalige gemeente Ravenstein vind je daarbij ook nog 24 kerken, 13 kapellen en 7 kerktorens. Deze religieuze gebouwen zijn in samenwerking met Heemkundekring Land van Ravenstein uitgewerkt en voorzien van hun foto’s en objecten.

Meer regio’s online

Volgend jaar gaat een team van Erfgoed Brabant aan de slag om met lokale experts op deze manier ook de kerken en kapellen in de andere regio’s van Brabant toegankelijk te maken. Alle heemkundekringen worden uitgenodigd om bij te dragen met informatie over religieuze gebouwen in hun eigen regio. Als alle informatie in een regio is gecontroleerd en ingevoerd wordt de regio online gezet en is het mogelijk je foto's en objecten te koppelen aan je eigen lokale religieuze erfgoed.

Bezoekers hoeven daarop niet te wachten, want zij kunnen nu alvast duiken in alle verhalen en objecten bij het religieuze erfgoed van de voormalige gemeente Ravenstein.

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...