Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Afval uiterwaarden doorn in het oog VVD Zaltbommel

Geschreven: 06-07-2023
Afval uiterwaarden doorn in het oog VVD Zaltbommel

De vervuiler betaalt. Dat geldt wat VVD Zaltbommel betreft ook voor (zwerf)afval. Met name de toenemende rondslingerende rommel in de uiterwaarden is de partij een doorn in het oog.

Het zorgt voor frustratie onder inwoners, verloedering van de omgeving en het is slecht voor het milieu, zo stelt de fractie. Nu de zomer gaande is, en er steeds meer mensen recreëren aan de uiterwaarden van de Maas en de Waal, neemt ook hier de mate van rotzooi toe. ‘De VVD stelt niet voor niets dat "de vervuiler" betaalt, helaas laten deze vervuilers alleen geen visitekaartje achter.’

Ongezond en gevaarlijk
Hoewel de uiterwaarden aan verschillende eigenaren toebehoren wil de VVD toch graag dat er een oplossing komt om dit zwerfafval tegen te gaan.
Namens de fractie klimt Willemien van Gog-Van Genderen in de pen en stelde een aantal collegevragen. Van Gog wil weten of het college ook van mening is dat zwerfafval niet thuishoort in Zaltbommel. Immers, zwerfafval leidt tot ongezonde situaties, zoals ongedierte, maar ook tot vergiftiging en letsel van huisdieren die worden uitgelaten worden aan de uiterwaarden en grazers van de uiterwaarden.

Opruimplicht
De fractie vraagt zich vervolgens af of het College bekend is met de toenemende mate waarin zwerfafval in de uiterwaarden wordt achtergelaten. Hoe wordt er dan gecontroleerd en gehandhaafd , is de volgende vraag. ‘Wanneer de vervuiler het afval achterlaat, wie is dan volgens het college verantwoordelijk voor de opruimplicht, gezien de diverse eigenaren?’

Prullenbakken
De VVD geeft de suggestie om extra prullenbakken in de uiterwaarden te plaatsen en vraagt zich af of het College daartoe bereid is. Ook een gesprek met de grondbezitters over het dit probleem is volgens de fractie een optie, maar staat ook open voor ieder ander goed plan.

Zomercampagne
Van Gog is van mening dat de gemeente nu juist in deze zomermaanden extra zou moeten inzetten op een communicatiecampagne om mensen meer bewust te maken van dumping van zwerfafval en de gevolgen hiervan.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...