Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Afspraken voor 1.550 sociale huurwoningen

Geschreven: 04-04-2024
Afspraken voor 1.550 sociale huurwoningen

OSS - BrabantWonen, Mooiland en een vertegenwoordiging van hun huurders hebben met de gemeente Oss nieuwe prestatieafspraken gemaakt over het aanbod sociale huurwoningen in de gemeente. Donderdag 4 april zetten de vier partijen hun handtekening onder de afspraken.

In het document maken de partijen onder meer afspraken over het aantal sociale huurwoningen dat ieder jaar gebouwd wordt. Ook over de betaalbaarheid, de kwaliteit en de huisvesting van speciale groepen zoals zorgbehoevenden en spoedzoekers zijn afspraken gemaakt. Daarmee sluiten de prestatieafspraken aan bij de gemeentelijke Woon-zorgvisie.

Concreet en zakelijk

De nieuwe prestatieafspraken komen een jaar eerder dan gepland. De vier partijen hebben er bewust voor gekozen de huidige prestatieafspraken (2020-2024) nu al te vernieuwen. Wethouder Sidney van den Bergh: “De behoefte aan sociale huurwoningen is ontzettend groot. Dat vraagt om concrete acties. Juist daarom ben ik zo blij met dit document. Het bevat heldere en vooral ook zakelijke afspraken. Op die manier kunnen we elkaar aanspreken als het een van ons het om welke reden dan ook niet lukt zich er aan te houden.”

Geen van de partijen verwacht overigens dat dit gaat gebeuren. De samenwerking is goed en het onderlinge vertrouwen groot. “We staan allemaal voor dezelfde opgave. Alleen schouder aan schouder kunnen we die oplossen”, zegt Van den Bergh. Niet voor niets is de eerste afspraak in het document dat de partijen zich samen inzetten om het woningbouwprogramma 2024-2030 te realiseren. Het gaat daarbij om in totaal 1.550 sociale huurwoningen, zo luidt een andere afspraak.

Fijne buurt

“Er zijn veel extra huurwoningen nodig”, zegt Minko de Weerd, directeur Strategie en Ontwikkeling bij BrabantWonen. “Samen maken we afspraken om de druk op de woningmarkt te verlichten, de huizen duurzamer te maken en te zorgen voor een fijne buurt om in te wonen.”

Carly Jansen, bestuurder bij Mooiland: “Mooi dat we meer woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens in verschillende sociale huurklassen gaan ontwikkelen. Dat doen we vanwege demografische ontwikkelingen. Maar ook om aandachtsgroepen zoals kwetsbare jongeren en ouderen beter te kunnen huisvesten.” 

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab
 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...