Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Adviesrapport rond ‘krachtig bestuurd Maasdriel’ is klaar Maasdriel

Geschreven: 12-09-2023
Adviesrapport rond ‘krachtig bestuurd Maasdriel’ is klaar Maasdriel

Krachtig besturen, dat is wat de gemeente en de raad willen. Om dat de komende twaalf jaar goed te kunnen blijven doen, onderzoekt men samen met de provincie hoe Maasdriel krachtig bestuurd kan blijven worden. In opdracht van de gemeenteraad voerden onderzoekers Dirk Louter en Rijnconsult daarvoor een bestuurskrachtonderzoek uit.

De onderzoekers brachten woensdag (6-9) het adviesrapport over dat onderzoek uit aan de gemeenteraad.

Onderzoek en enquete
Op 30 maart 2023 gaf de gemeenteraad de onderzoekers opdracht om een bestuurskrachtonderzoek in Maasdriel uit te voeren. De afgelopen maanden spraken met veel betrokkenen en werden diverse stukken bestudeerd. In mei 2023 werd een enquête onder inwoners uitgevoerd. In de enquête vroeg de gemeente hoe inwoover hen denken en wat de belangrijkste taken van een gemeente zijn.

815 inwoners vulden de enquête in. De resultaten van de enquête vormden belangrijke input voor het bestuurskrachtonderzoek. Afgelopen woensdag brachten de onderzoekers een adviesrapport over het bestuurskrachtonderzoek uit aan de gemeenteraad:.

Besluit
Een zorgvuldige besluitvorming over dit bestuurskrachtonderzoek acht de gemeente belangrijk. 'Daarom is er komende periode voldoende tijd voor de raad om zich te buigen over het rapport en te beoordelen welk vervolg zij daaraan wil geven. Naar verwachting neemt de raad daar in een extra raadsvergadering in november een besluit over.'

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...