Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Aantal gedupeerden toeslagaffaire binnen Maasdriel 'behapbaar'

Geschreven: 27-03-2024
Aantal gedupeerden toeslagaffaire binnen Maasdriel 'behapbaar'

KERKDRIEL - In den Haag wordt hard gewerkt om de gedupeerden van de toeslagenaffaire schadeloos te stellen. Inmiddels zijn er landelijk zo’n 32.000 ouders erkend gedupeerd en zitten in een zogenaamd hersteltraject. Hiermee hebben ze dan ook recht op brede ondersteuning vanuit de gemeente. Ook Maasdriel kent gedupeerde ouders. CDA Maasdriel stelde eerder vragen over de actuele afwikkeling van de toeslagenaffaire binnen de gemeente Maasdriel.

Bij het lokale CDA zijn signalen bekend dat deze ondersteuning niet in elke gemeente vlekkeloos verloopt. De partij richtte zich tot het eigen college: 'De veelal boze ouders uiten hierover hun ongenoegen en geheel terecht. De procedures lopen stroperig traag en de mensen willen onderhand wel eens duidelijkheid en een daadkrachtig optreden. Elke gemeente werkt natuurlijk op zijn eigen manier, maar het kan toch nooit de bedoeling zijn dat er in de ene gemeente mensen veel sneller geholpen worden dan in de andere gemeente. Het is een landelijk dossier en elke Nederlander heeft dezelfde rechten. Het Rijk verwacht dat in alle gemeentes ruimhartig brede steun geboden wordt, omdat het geen ‘gewone’ gezinnen betreft.'

Vragen
De partij wilde dan ook weten waar binnen de gemeente Maasdriel de grootste knelpunten zitten bij de brede ondersteuning en of die naar tevredenheid van de ouders verliep. De fractie vroeg zich ook af of Maasdriel in overleg met andere gemeenten heeft ver het verloop van de brede ondersteuning. Men wilde weten waar de gemeente Maasdriel  staat in deze ondersteuning.

Behapbaar
De fractie van CDA Maasdriel: 'De beantwoording (van de vragen - red.) liet ons zien dat de aantallen behapbaar zijn binnen onze gemeente en dat er met man en macht aan gewerkt wordt deze mensen te helpen. Natuurlijk vraagt het veel tijd en maatwerk maar de fractie is blij dat er vanuit Maasdriel professionals zich bezig houden met dit slepende dossier. Uiteraard blijven wij dit volgen.'

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Kerkdriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...