Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

De Steiger officieel geopend met soep, hapjes, drankjes en muziek Zaltbommel

Geschreven: 29-10-2023
De Steiger officieel geopend met soep, hapjes, drankjes en muziek Zaltbommel

Zaterdag (28-10) was het feest in Pand9 vanwege het tienjarig bestaan van het multifunctionele centrum. Ook Aanloop De Steiger opende deze dag officieel de deuren. Wie daar kwam, kon ook kennis maken met de "Steigeraars", het team van vrijwilligers. De deuren gingen er om 11.30 uur open.

Het programma was vrolijk en feestelijk. Na de Soep en een praatje opende wethouder Karima Bouchtaoui om 13.00 uur De Steiger officieel. De gemeente Zaltbommel is blij het burgerinitiatief en maakte eerder 25.000 euro vrij voor de herinrichting en een verbouwing van de Aanloop. Iedereen is welkom in  de nieuwe ontmoetingsruimte voor een kop koffie of het lezen van een krantje, of een ongedwongen praatje.

Veiling
Maar er was meer. Bert Kaasjager gaf na de opening door de wethouder de aftrap voor de terugblik op tien jaar Pand9. Vanaf 13.30 uur waren er hapjes, drankjes en muziek. Veilingmeester Hugo ter Steege bracht enkele stukken onder de hamer.

Voedselkast
Veel bezoekers die op de feestelijkheden waren afgekomen, brachten als cadeautje houdbare producten mee voor in de voedselkast. Met als opzet: wie iets nodig heeft, kan daar iets uitpakken en wie iets over heeft kan er iets in achterlaten. De voedselkast is er door en voor de inwoners.
Tot maandag 9 oktober stond de kast nog in het gemeentekantoor in Zaltbommel. Vanaf deze zaterdag dus officieel in De Steiger.

Steunen
Wie wil, kan de Steiger steunen met een krantenabbonement, eenn piano, natuurlijk inhoud voor de nieuwe voedselkast, en wielen zodat de meubels verreden worden om de ruimte multifunctioneel te gebruiken: info@desteiger.org.

Pand9
Tien jaar geleden verhuisde LTS Het Cambium naar het gloednieuwe gebouw aan de Van Heemstraweg-West, direct naast het huidige Pand9. Het toen leegstaande pand werd een multi-functioneel verzamelgebouw met werkruimtes, kantoren en ateliers van maatschappelijke organisaties, creatievelingen en kunstenaars.

Sloop
Het gebouw wordt over vijf jaar gesloopt, aldus de plannen nu. De gemeente zoekt daarom naar nieuwe locaties samen met de gebruikers, zoals de Voedselbank, Kringloopwinkel De Spullewaard, Kerk met Passie, Prezzent en andere organisaties die gebruik maken van Pand9.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...