Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

De Steiger officieel geopend met soep, hapjes, drankjes en muziek Zaltbommel

Geschreven: 29-10-2023
De Steiger officieel geopend met soep, hapjes, drankjes en muziek Zaltbommel

Zaterdag (28-10) was het feest in Pand9 vanwege het tienjarig bestaan van het multifunctionele centrum. Ook Aanloop De Steiger opende deze dag officieel de deuren. Wie daar kwam, kon ook kennis maken met de "Steigeraars", het team van vrijwilligers. De deuren gingen er om 11.30 uur open.

Het programma was vrolijk en feestelijk. Na de Soep en een praatje opende wethouder Karima Bouchtaoui om 13.00 uur De Steiger officieel. De gemeente Zaltbommel is blij het burgerinitiatief en maakte eerder 25.000 euro vrij voor de herinrichting en een verbouwing van de Aanloop. Iedereen is welkom in  de nieuwe ontmoetingsruimte voor een kop koffie of het lezen van een krantje, of een ongedwongen praatje.

Veiling
Maar er was meer. Bert Kaasjager gaf na de opening door de wethouder de aftrap voor de terugblik op tien jaar Pand9. Vanaf 13.30 uur waren er hapjes, drankjes en muziek. Veilingmeester Hugo ter Steege bracht enkele stukken onder de hamer.

Voedselkast
Veel bezoekers die op de feestelijkheden waren afgekomen, brachten als cadeautje houdbare producten mee voor in de voedselkast. Met als opzet: wie iets nodig heeft, kan daar iets uitpakken en wie iets over heeft kan er iets in achterlaten. De voedselkast is er door en voor de inwoners.
Tot maandag 9 oktober stond de kast nog in het gemeentekantoor in Zaltbommel. Vanaf deze zaterdag dus officieel in De Steiger.

Steunen
Wie wil, kan de Steiger steunen met een krantenabbonement, eenn piano, natuurlijk inhoud voor de nieuwe voedselkast, en wielen zodat de meubels verreden worden om de ruimte multifunctioneel te gebruiken: info@desteiger.org.

Pand9
Tien jaar geleden verhuisde LTS Het Cambium naar het gloednieuwe gebouw aan de Van Heemstraweg-West, direct naast het huidige Pand9. Het toen leegstaande pand werd een multi-functioneel verzamelgebouw met werkruimtes, kantoren en ateliers van maatschappelijke organisaties, creatievelingen en kunstenaars.

Sloop
Het gebouw wordt over vijf jaar gesloopt, aldus de plannen nu. De gemeente zoekt daarom naar nieuwe locaties samen met de gebruikers, zoals de Voedselbank, Kringloopwinkel De Spullewaard, Kerk met Passie, Prezzent en andere organisaties die gebruik maken van Pand9.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...