Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

A27 blijft op nummer 1 in file top 10

Geschreven: 04-04-2024
A27 blijft op nummer 1 in file top 10

BOMMELERWAARD - De A27 staat ook in het eerste kwartaal van 2024 onveranderd op de eerste plaats in de file top tien. Ook de A2 doet mee. Toch nam het aantal files in Noord-Brabant af.

Uit de cijfers blijkt dat in het eerste kwartaal van dit jaar het aantal files tijdens de ochtendspits daalde met zes procent. Op de drukste werkdagen, de dinsdag en donderdag daalde het aantal files tijdens de ochtendspits zelfs met tien procent. De verkeersdrukte tijdens de avondspits blijft onverminderd hoog. Aldus de ANWB.

Opmerkelijk
De filezwaarte (lengte x duur file) op de Nederlandse wegen is in het eerste kwartaal van 2024 met vier procent gedaald in vergelijking met deze periode in 2023, gemeten op alle A- en N-wegen in Nederland. De daling van vier procent vindt de ANWB opmerkelijk gelet op de flinke groei van het wagenpark afgelopen jaar en de toename van het aantal gereden kilometers op onze wegen.

Forse daling Noord-Brabant 
In de drukste provincies bleef de filezwaarte in het eerste kwartaal op vrijwel het niveau van vorig jaar. Een uitzondering is Noord-Brabant waar het aantal files met 18 procent fors daalde. Automobilisten die dagelijks deelnemen aan het woon-werkverkeer zullen deze daling niet zo ervaren. 

A27 en A2
De A27 in de richting Utrecht - Breda staat onveranderd op de eerste plek. Afslag Noordeloos is daarbij het meest populaire knelpunt. 

De A2 richting Den Bosch - Utrecht (afslag Kerkdriel) staat op de achtste plaats.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...