Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

95 miljoen voor Gelderse regio’s Arnhem

Geschreven: 09-02-2024
95 miljoen voor Gelderse regio’s Arnhem

Het rijk investeert 95 miljoen in 4 Gelderse regio’s: Achterhoek, Stedendriehoek, Veluwe en Kop van de Veluwe (regio Zwolle). Gedeputeerde Peter Drenth: “We feliciteren de regio’s en de gemeenten met dit mooie resultaat. Hier mogen we trots op zijn.”

385 miljoen

In totaal verdeelde het Rijk 385 miljoen over 22 regio’s in heel Nederland. Dat maakte het Kabinet vanmiddag bekend. Regio Deals hebben als doel om de kwaliteit van leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers te verbeteren. Dat vindt de provincie Gelderland  ook heel belangrijk. De provincie ziet ziet in de Regio Deals dan ook kansen om provinciale doelen voor elkaar te krijgen. Daarom ondersteunde de provincie de aanvragen en draagt zelf ook financieel bij. De hoogte van de bijdrage, hangt af van verdere uitwerking van de Regio Deal. De financiële bijdrage moet passen binnen de financiële kaders die Provinciale Staten bij de begroting vaststelt.

Kwaliteit van leven, wonen en werken

Gedeputeerde Peter Drenth is coördinerend portefeuillehouder Regio Deals en is daarnaast ook verantwoordelijk voor de Veluwe: “Ik ben ontzettend trots en blij met deze investering in Gelderland. Dit is een flinke impuls voor het verbeteren van de kwaliteit van leven, wonen en werken van onze inwoners en ondernemers. We hebben echt wat te doen en deze investering van het Rijk helpen enorm bij het oppakken van vraagstukken in de regio.”

Verdeling

Voor Gelderland is de verdeling als volgt:

• Veluwe 20 miljoen

• Regio Achterhoek 25 miljoen

• Regio Zwolle (waar de Kop van de Veluwe deel van uitmaakt) 30 miljoen

• Regio Stedendriehoek 20 miljoen

 

Regio Deal Veluwe

De Veluwe krijgt 20 miljoen van het Rijk voor de Regio Deal Veluwe. Op en rondom de Veluwe liggen grote opgaven: verstedelijking, landbouwtransitie, het creëren van een toekomstbestendig buitengebied, duurzame mobiliteit, toekomstbestendige vakantieparken en de sociale vraagstukken die daar liggen. Peter Drenth, gebiedsgedeputeerde Veluwe: “De Veluwe is een prachtig en uniek gebied in Nederland. Met behulp van deze Regio Deals kunnen we zorgen dat het dat in toekomst ook blijft.”

Regio Deal Achterhoek

De Achterhoek krijgt 25 miljoen in de nieuwe Regio Deal. Gedeputeerde Helga Witjes, gebiedsgedeputeerde Achterhoek: “Ik feliciteer zowel het Rijk, de Achterhoek als Gelderland met deze toekenning. Er liggen mooie aanknopingspunten tussen de Regio Deal en het Gelderse coalitieakkoord Gewoon Doen, om de opgaven die ook de provincie in de Achterhoek ziet in samenwerking aan te pakken.”

 

Regio Deal Stedendriehoek

De Regio Deal Stedendriehoek heeft veel aandacht voor brede welvaart, en dus voor het welzijn van de Gelderlanders. Ans Mol, gebiedsgedeputeerde Stedendriehoek: “Wat een geweldige boost voor de regio. Met deze Regiodeal Stedendriehoek willen we met een focus op duurzaam, divers en dichtbij veel betekenen voor de positieve ontwikkeling van dorpen en kleinere gemeenten”.

Regio Deal Zwolle (Kop van de Veluwe)

De toekenning van de Regio Deal voor de regio Zwolle betekent ook een mooie opsteker voor inwoners van de Gelderse gemeenten Heerde, Hattem, Oldebroek, Elburg en Nunspeet. Gedeputeerde Klaas Ruitenberg: “Heel erg fijn dat er nu een goede investeringsimpuls komt voor deze belangrijke regio.”

Coalitieakkoord

We zien via de Regio Deals kansen om gezamenlijk met Rijk en regio aan de slag gaan, met de belangrijke plannen die bijdragen aan een mooier Gelderland. Dat zijn onder andere plannen uit het Gelderse coalitieakkoord. Denk bijvoorbeeld aan het bereiken van Dorpen- en Wijkendeals en de Veluweaanpak.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...