Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

95 miljoen voor Gelderse regio’s Arnhem

Geschreven: 09-02-2024
95 miljoen voor Gelderse regio’s Arnhem

Het rijk investeert 95 miljoen in 4 Gelderse regio’s: Achterhoek, Stedendriehoek, Veluwe en Kop van de Veluwe (regio Zwolle). Gedeputeerde Peter Drenth: “We feliciteren de regio’s en de gemeenten met dit mooie resultaat. Hier mogen we trots op zijn.”

385 miljoen

In totaal verdeelde het Rijk 385 miljoen over 22 regio’s in heel Nederland. Dat maakte het Kabinet vanmiddag bekend. Regio Deals hebben als doel om de kwaliteit van leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers te verbeteren. Dat vindt de provincie Gelderland  ook heel belangrijk. De provincie ziet ziet in de Regio Deals dan ook kansen om provinciale doelen voor elkaar te krijgen. Daarom ondersteunde de provincie de aanvragen en draagt zelf ook financieel bij. De hoogte van de bijdrage, hangt af van verdere uitwerking van de Regio Deal. De financiële bijdrage moet passen binnen de financiële kaders die Provinciale Staten bij de begroting vaststelt.

Kwaliteit van leven, wonen en werken

Gedeputeerde Peter Drenth is coördinerend portefeuillehouder Regio Deals en is daarnaast ook verantwoordelijk voor de Veluwe: “Ik ben ontzettend trots en blij met deze investering in Gelderland. Dit is een flinke impuls voor het verbeteren van de kwaliteit van leven, wonen en werken van onze inwoners en ondernemers. We hebben echt wat te doen en deze investering van het Rijk helpen enorm bij het oppakken van vraagstukken in de regio.”

Verdeling

Voor Gelderland is de verdeling als volgt:

• Veluwe 20 miljoen

• Regio Achterhoek 25 miljoen

• Regio Zwolle (waar de Kop van de Veluwe deel van uitmaakt) 30 miljoen

• Regio Stedendriehoek 20 miljoen

 

Regio Deal Veluwe

De Veluwe krijgt 20 miljoen van het Rijk voor de Regio Deal Veluwe. Op en rondom de Veluwe liggen grote opgaven: verstedelijking, landbouwtransitie, het creëren van een toekomstbestendig buitengebied, duurzame mobiliteit, toekomstbestendige vakantieparken en de sociale vraagstukken die daar liggen. Peter Drenth, gebiedsgedeputeerde Veluwe: “De Veluwe is een prachtig en uniek gebied in Nederland. Met behulp van deze Regio Deals kunnen we zorgen dat het dat in toekomst ook blijft.”

Regio Deal Achterhoek

De Achterhoek krijgt 25 miljoen in de nieuwe Regio Deal. Gedeputeerde Helga Witjes, gebiedsgedeputeerde Achterhoek: “Ik feliciteer zowel het Rijk, de Achterhoek als Gelderland met deze toekenning. Er liggen mooie aanknopingspunten tussen de Regio Deal en het Gelderse coalitieakkoord Gewoon Doen, om de opgaven die ook de provincie in de Achterhoek ziet in samenwerking aan te pakken.”

 

Regio Deal Stedendriehoek

De Regio Deal Stedendriehoek heeft veel aandacht voor brede welvaart, en dus voor het welzijn van de Gelderlanders. Ans Mol, gebiedsgedeputeerde Stedendriehoek: “Wat een geweldige boost voor de regio. Met deze Regiodeal Stedendriehoek willen we met een focus op duurzaam, divers en dichtbij veel betekenen voor de positieve ontwikkeling van dorpen en kleinere gemeenten”.

Regio Deal Zwolle (Kop van de Veluwe)

De toekenning van de Regio Deal voor de regio Zwolle betekent ook een mooie opsteker voor inwoners van de Gelderse gemeenten Heerde, Hattem, Oldebroek, Elburg en Nunspeet. Gedeputeerde Klaas Ruitenberg: “Heel erg fijn dat er nu een goede investeringsimpuls komt voor deze belangrijke regio.”

Coalitieakkoord

We zien via de Regio Deals kansen om gezamenlijk met Rijk en regio aan de slag gaan, met de belangrijke plannen die bijdragen aan een mooier Gelderland. Dat zijn onder andere plannen uit het Gelderse coalitieakkoord. Denk bijvoorbeeld aan het bereiken van Dorpen- en Wijkendeals en de Veluweaanpak.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...