Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Zandbedrijven en De Woerd: infoavond moet inwoners duidelijkheid geven Hedel

Geschreven: 19-06-2023
Zandbedrijven en De Woerd: infoavond moet inwoners duidelijkheid geven Hedel

Dorpsraad Hedel organiseert dinsdag (27-6) om 19.30 uur een thema-avond over de mogelijke verplaatsing van twee zandbedrijven naar Hedel en over het 'maatschappelijk cluster' dat gepland staat op de Woerd. Kortom, de herinrichting van Hedel: “Hoe staan Hedelnaren daar tegenover?” 

Om de verkeersoverlast in Velddriel en Kerkdriel te reguleren, ontwikkelt de gemeente graag een nieuwe weg (kosten 23 miljoen), de zogeheten zuidelijke ontsluitingsroute (ZOR). Dat heeft consequenties voor 139 percelen tussen de N831 en De Zandmeren. Ook de twee zandbedrijven aldaar staan de weg in de weg. De gemeente zoekt voor deze bedrijven dan ook een nieuwe plek. Dat zou in de Hedelse Waard kunnen zijn, tussen de bruggen. Bewoners toonden over deze plannen al eerder hun bezorgdheid. Dat Hedel favoriet is, moge bekend zijn. Dat werd in 2020 al opgenomen in het Masterplan Maas. De geplande ZOR zou in 2028 er moeten liggen.

De Woerd
Tijdens de avond in Dorpshuis Gelre’s End staat ook 'De Woerd' op de agenda, de landbouwpercelen tussen de Koningin Wilhelminastraat en de Burgemeester Van de Werkenstraat. Daar wil Maasdriel woningen gaan bouwen. Maar ook een accommodatie voor scholen, voor buitenschoolse opvang, een gymzaal en de huisartsenpraktijk met apotheek. De jongerenvereniging en het dorpshuis hebben in de gemeentelijke plannen ook een plek.

Oproep
Het dorpshuis heeft daar zo zijn eigen gedachten bij. Men roept de Hedelnaren op vooral aanwezig te zijn op 27 juni: ‘Beste inwoners van Hedel, we laten het toch niet gebeuren dat ons mooie dorpshuis, met het mooie uitzicht en een grote parkeerplaats, moet gaan verhuizen naar een plek midden in een woonwijk. Kom alsjeblieft allemaal en laat je stem horen.’

Antwoorden
Iedereen die vragen heeft over de projecten en de voortgang kan tijdens de thema-avond alle vragen kwijt. De antwoorden komen van medewerkers van de gemeente Maasdriel die aanwezig zullen zijn. Zo is wethouder Alexander Michiel de Raaf er ook. 

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Hedel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...