Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Wethouder Peter de Vries stapt op

Geschreven: 20-02-2024
Wethouder Peter de Vries stapt op

MAASDRIEL - Wethouder Peter De Vries (CDA) heeft laten weten per 1 maart uit dienst te treden als wethouder van Maasdriel. Tot die officiële uitdiensttreding legt hij zijn taken neer. Dit liet hij weten in een brief aan de gemeenteraad.

De Vries legt nu zijn functie neer om CDA Maasdriel voldoende tijd te geven om met een nieuwe wethouder en coalitiepartner Samen Sterk Maasdriel verder te bouwen op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2026.

Drijfveren en ambities
Hij schrijft: ‘Al sinds 1994 ben ik actief in de politiek. Eerst als raadslid in de voormalige gemeente Rossum en na de herindeling ging ik verder in Maasdriel. Sinds 6 jaar als wethouder. Mijn motivatie en tomeloze enthousiasme haalde ik uit het feit dat je vanaf deze positie écht iets kunt betekenen voor de inwoners van Maasdriel. De afgelopen maanden nam het plezier af. Steeds vaker twijfelde ik of mijn drijfveren en ambities nog wel passen bij het huidige Maasdriel. Ik concludeerde dat dit onvoldoende het geval is.’

Wringen
Het is de ingeslagen koers door de gemeenteraad die bij De Vries de schoen doet wringen. ‘Sinds de presentatie van het bestuurskrachtonderzoek merk ik echter dat de rem is ingetrapt in Maasdriel. De focus verandert en we maken gevoelsmatig een pas op de plaats. Dit in de hoop dat we daarmee de toekomst van Maasdriel veiligstellen. Er gaat geen discussie meer voorbij of het bestuurskrachtonderzoek wordt aangehaald.'

De Vries stelde vast dat hij zich niet altijd meer kan en wil verenigen met gemaakte keuzes. ‘U hebt mij de afgelopen jaren niet leren kennen als een bestuurder met de rem erop. Maar als wethouder die graag “vol gas” vooruit wil.’

Bevlogen collega
In een reactie op de brief laat (waarnemend) burgemeester Jaco Geurts namens het college weten: “We raken met wethouder De Vries een bevlogen collega kwijt die zich hard heeft gemaakt om de Maasdrielse belangen te dienen. Als college weten wij dat het voor hem geen gemakkelijke beslissing is geweest. We kunnen alleen maar respect opbrengen voor zijn besluit. We danken wethouder De Vries voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid en wensen hem veel succes met zijn volgende stappen.”

Taken
Het college bekijkt hoe de taken van wethouder De Vries kunnen worden waargenomen. De Vries is Wethouder Recreatie & Toerisme, Economische Zaken, Natuur & Landschap, Rivieren & Water buitendijks.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab
 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
FLITSSCHIJF 213 Ikkie Voor De Tranen -- Ruben Annink en Roxeanne Hazes

Het nummer "Tikkie voor de Tranen" is een emotioneel geladen duet van Ruben Annink en Roxeanne Hazes. De samenwerking tussen deze twee artiesten brengt een unieke mix van hun individuele stijlen, wat resulteert in een krachtig en ontroerend nummer dat zeker veel luisteraars zal raken. Het liedje ...

Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...