Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Wereldkankerdag bij TOON | Centrum voor leven met en na kanker Waalwijk

Geschreven: 22-01-2024
Wereldkankerdag bij TOON | Centrum voor leven met en na kanker Waalwijk

Op zaterdag 3 februari is TOON | Centrum voor leven met en na kanker in Waalwijk extra geopend in het kader van Wereldkankerdag. Tussen 10.00 – 15.30 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Onze vrijwilligers laten je graag ons centrum zien en vertellen je waarvoor je bij ons terecht kunt als je geraakt bent door kanker. Daarnaast zal om 13.30 uur kinderboekenschrijver Paul van Loon aanwezig zijn bij TOON om een levensles van een van onze gasten in ontvangst te nemen.

Elk jaar wordt op Wereldkankerdag wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar één op de twee Nederlanders in zijn of haar leven mee wordt geconfronteerd. Kanker zet je wereld op z’n kop. Als je zelf ziek bent, maar ook als iemand om wie je geeft ziek is of aan kanker is overleden. Vaak hebben mensen die van kanker zijn genezen nog lange tijd – soms zelfs hun leven lang – last van de gevolgen van de ziekte en de behandeling. Op Wereldkankerdag staan we extra stil bij de impact die kanker heeft op het leven van zoveel mensen: van patiënten maar ook van hun partners, gezinsleden, familie en vrienden.

TOON | Centrum voor leven met en na kanker in Waalwijk is een van de 81 Centra voor leven met en na kanker in Nederland; allen zijn zij aangesloten bij IPSO. Iedereen die geraakt is door kanker kan hier terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact of activiteiten gericht op ontspanning, verwerking en het (her)vinden van fysieke en mentale kracht en veerkracht.

Patiënten of naasten die leven met kanker halen vaak levenslessen uit hun situatie. In het kader van Wereldkankerdag verzamelen alle IPSO Centra voor leven met en na kanker levenslessen van gasten. Deze levenslessen worden uiteindelijk gebundeld in een boek en gedeeld ter inspiratie voor anderen.

Op 3 februari om 13.30 uur onthullen we bij TOON ook de levensles van onze gast René Boerjan. Deze levensles wordt dan symbolisch in ontvangst genomen door kinderboekenschrijver Paul van Loon.

Ben jij benieuwd naar de levensles van onze gast? Ben je nieuwsgierig naar wat TOON | Centrum voor leven met en na kanker doet en misschien voor jou kan betekenen? Of wil je gewoon eens een kijkje nemen? Loop dan gerust even binnen op zaterdag 3 februari!  

Wil je meer weten over TOON of over Wereldkankerdag?

Kijk dan op de websites www.inloophuistoon.nl en www.wereldkankerdag.nl

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...