Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Waterschap: ‘Bodem is verzadigd en klaar voor droger weer’ Bommelerwaard

Geschreven: 17-08-2023
Waterschap: ‘Bodem is verzadigd en klaar voor droger weer’ Bommelerwaard

De overvloedige regen van begin augustus en de kwel leverde zo veel water op dat het rivierengebied weer goed verzadigd is. Waterschap Rivierenland houdt water vast, want droog weer dient zich opnieuw aan. Maar de droogte van deze zomer zit ver onder het niveau van de afgelopen jaren.

De overvloedige neerslag van begin augustus maakt dat het rivierengebied nog steeds nat is. De grond is verzadigd en de grondwaterstanden zijn relatief hoog; ook door de hogere rivierstanden. De ‘nalevering’ van water houdt aan, zeker als er een buitje valt. Om dit water vast te houden voor droger weer, vermindert het Waterschap op tijd de afvoer. Anders gezegd: waterstanden staan op of net boven zomerpeil. 'Op hogere delen laten we mondjesmaat water in om sloten op peil te houden.'

Weersverwachting
De komende week is er volop zomerweer, met temperaturen die kunnen oplopen richting 30⁰C. Wolken en zon wisselen elkaar af, een kleine bui kan vallen. In het weekend is er wel kans op onweer. Het neerslagtekort in Nederland zit op een niveau van het ‘oude normaal’, ver onder de ernstige waarden waar het afgelopen jaar sprake van was.

Voldoende water
Voor de komende droge periode houdt men de waterstanden op of iets boven het zomerpeil als daar ruimte voor is. De vraag naar water is minimaal: van beregening voor hitte of zon is in de fruitteelt nauwelijks sprake en de ondergrond is nog nat. Ook in de akkerbouw is de behoefte klein, zo nodig is er voldoende water voorhanden.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...