Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

voormalig gasthuis in puntgaaf middeleeuws pand Zutphen

Geschreven: 29-08-2023
voormalig gasthuis in puntgaaf middeleeuws pand Zutphen

In de Spiegelstraat te Zutphen staat een puntgaaf middeleeuws pand met rode luiken. Onder de eeuwenoude kap bevond zich eeuwen geleden het St.-Elisabeth of Nieuwe Gasthuis. Nu vind je er het Regionaal Archief Zutphen (RAZ). Op zaterdag 9 en zondag 10 september in het Open Monumentenweekend is iedereen van 12.00 tot 17.00 uur van harte welkom om binnen te kijken. Daar zie je wat er vroeger en nu gebeurde.

Tijdens de Open Monumentendagen leiden de specialisten je rond door het pand; ontdek wat het Oude en Nieuwe Gasthuis toen inhield en zie ook wat de huidige ‘bewoner’ – het Regionaal Archief Zutphen – hier doet. In de studiezaal ontdek je meer over die geschiedenis in de Hanzetijd. De restaurator laat zien hoe bijvoorbeeld middeleeuwse zegels worden schoongemaakt. En je mag met de gids het depot in, waar onder de beste klimatologische omstandigheden kilometers archief worden bewaard. Je ziet hoe documenten worden beheerd, onderhouden en hoe ze toegankelijk worden gemaakt voor onderzoek – fysiek aan de Spiegelstraat en online via www.erfgoedcentrumzutphen.nl.

Je vindt het RAZ aan de Spiegelstraat 13 in Zutphen. Vrij entree.

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
FLITSSCHIJF 213 Ikkie Voor De Tranen -- Ruben Annink en Roxeanne Hazes

Het nummer "Tikkie voor de Tranen" is een emotioneel geladen duet van Ruben Annink en Roxeanne Hazes. De samenwerking tussen deze twee artiesten brengt een unieke mix van hun individuele stijlen, wat resulteert in een krachtig en ontroerend nummer dat zeker veel luisteraars zal raken. Het liedje ...

Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...