Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Vier kerken organiseren openluchtviering rond muziektent Zaltbommel

Geschreven: 20-07-2023
Vier kerken organiseren openluchtviering rond muziektent Zaltbommel

De Bommelweek heeft er een nieuw onderdeel bij. De muziektent in Zaltbommel is zondag 27 augustus het decor van een openluchtviering, georganiseerd door vier kerken samen.

De viering begint om 11 uur. Bezoekers kunnen veel live muziek verwachten, afgewisseld met korte toespraakjes. Voor ouderen worden zitplaatsen geregeld, ander publiek wordt gevraagd zelf een stoel of kleedje mee te nemen.

Voordeel van de locatie is dat wie nieuwsgierig is, maar niet de hele dienst wil bijwonen, even langs kan wandelen. De laagdrempelige aanpak zorgt ook dat de viering voor alle leeftijden geschikt is. Na afloop is er tijd voor een praatje bij een kop koffie. 

Positieve manier
Doel van de vier betrokken kerken is om de zomervakantie en ook de Bommelweek op een positieve manier samen af te sluiten. Verdeeldheid is er immers al genoeg. Het thema is ‘Zout en licht voor Zaltbommel’, gebaseerd op de woorden van Jezus waarin hij zijn leerlingen inspireert om vreedzame krachten te gebruiken om de wereld zo mooi mogelijk te maken.

Lijntjes
Voor de organiserende kerkgenootschappen (Protestantse Gemeente Zaltbommel, H. Franciscusparochie, Nederlandse Gereformeerde kerk De Ontmoeting en Evangelische Gemeente Bommelerwaard Kerk met Passie) is de openluchtviering nu al een unieke gebeurtenis. Er liepen al wel wat lijntjes tussen kerken, maar nooit eerder organiseerden ze met zijn vieren een activiteit. Het idee voor een kerkdienst in de buitenlucht viel meteen in goede aarde. Niet alleen de voorgangers zijn enthousiast, het lukte ook om voldoende vrijwilligers op de been te brengen voor de praktische uitvoering. Dat sterkt de initiatiefnemers in de gedachte dat het idee een succes zal worden.

Het enige wat zelfs vier kerken samen niet kunnen sturen, is het weer. Bij regen wordt de viering gehouden in de Sint-Maartenskerk.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
FLITSSCHIJF 213 Ikkie Voor De Tranen -- Ruben Annink en Roxeanne Hazes

Het nummer "Tikkie voor de Tranen" is een emotioneel geladen duet van Ruben Annink en Roxeanne Hazes. De samenwerking tussen deze twee artiesten brengt een unieke mix van hun individuele stijlen, wat resulteert in een krachtig en ontroerend nummer dat zeker veel luisteraars zal raken. Het liedje ...

Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...