Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

PVDA Laat Bommelaren meepraten over zorg en wonen Zaltbommel

Geschreven: 31-08-2023
PVDA Laat Bommelaren meepraten over zorg en wonen Zaltbommel

Komende maand september staat het voorstel van PvdA Zaltbommel over zorg en wonen op de agenda van de gemeenteraad. Zo is althans de verwachting. De partij wil een burgerberaad mee laten zoeken naar oplossingen voor komende problemen rond zorg en wonen.

Raadslid Henk Plessius legt uit: ‘Het aantal ouderen verdubbelt in de komende jaren. Terwijl het aantal zorgverleners afneemt. Als we ons daar niet snel op voorbereiden, belanden we in de zoveelste crisis. Dat voorbereiden betekent dat we zowel wonen als zorg anders moeten organiseren.' Plesius ziet wel mogelijkheden: 'Ouderen niet laten vereenzamen in te grote huizen. De wijkverpleging niet van het ene huis naar het andere laten fietsen. Vitale ouderen in staat stellen zelf hun zorg te regelen’.

Nieuwe woonvormen
Er zijn misschien wel nieuwe woonvormen nodig waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten, maar ook ouderen en jongeren. 'Wellicht kunnen jongeren, in ruil voor een lagere huur, zorgtaken voor ouderen uitvoeren. Liefst georganiseerd per wijk, want de meeste ouderen willen binnen hun wijk blijven wonen. Bij voorkeur binnen de bestaande bebouwing, want nieuwbouw duurt te lang’. Het zijn volgens de partij vraagstukken waar elke Bommelaar mee te maken heeft of krijgt. 'Want bijna iedereen heeft ouders en/of kinderen die een huis zoeken.'

Betrokken worden
Burgerlid Jeanette Braam: ‘Omdat het gaat over onderwerpen die iedereen aangaan en waarover velen een mening zullen hebben, is het van belang dat de burgers direct betrokken worden bij de oplossingen. Dat kan in de vorm van een burgerberaad.' Dat beraad wordt dan samengesteld op basis van een steekproef uit de bevolking. Hierbij wordt goed gekeken dat alle bevolkingsgroepen evenredig vertegenwoordigd zijn.

Serieus nemen
Braam vervolgt: 'Met begeleiding van een externe partij hoort het beraad deskundigen en bediscussieert oplossingen. De gemeenteraad verplicht zich op voorhand om die voorstellen serieus te nemen. Op die manier maken we gebruik van de “deskundigheid van de massa” en laten we een brede groep uit de bevolking merken dat hun mening ertoe doet’.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...