Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Provincie Gelderland pakt leegstand aan

Geschreven: 21-03-2024
Provincie Gelderland pakt leegstand aan

ARNHEM - Met het programma SteenGoed Benutten gaat provincie Gelderland leegstand te lijf. Met succes! De afgelopen vier jaar zijn er meer dan 4500 nieuwe woningen gebouwd in leegstaande panden in Gelderland. De provincie zet de voor de komende vier jaar 16 miljoen euro in om het programma voort te zetten. Met extra aandacht voor leefbaarheid, circulariteit en klimaatadaptatie.

Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil: “Met SteenGoed Benutten pakken we leegstand aan, versnellen we de woningbouw en versterken we de economie en de leefbaarheid in onze gemeenten. Meer woningen, minder leegstand en leefbare dorpen en wijken!”

Van idee naar uitvoering

Met SteenGoed Benutten helpen we gemeenten leegstaande gebouwen een nieuwe invulling te geven. We denken mee met het maken van plannen en geven financiële steun aan de uitvoering van de transformatieprojecten. Met bijzondere aandacht voor centrumgebieden. Door leegstand van (bedrijfs)panden tegen te gaan vergroten we de economische aantrekkelijkheid van onze dorpskernen en binnensteden. 

Van leegstand naar woningbouw

De afgelopen vier jaar heeft SteenGoed Benutten samen met gemeenten  54 transformatieprojecten van idee naar uitvoering gebracht. Hierbij zijn ruim 4500 nieuwe woningen gerealiseerd, waarbij de openbare ruimte opnieuw is ingericht. Voorbeelden zijn de Groene Akkers in Hedel, Metterswane in Nijmegen, Hart van Loil in Montferland en Atlantis in Oldebroek, waar leegstand  plaats maakt voor woningen en bedrijven.

Circulair bouwen en klimaatadaptatie

De provincie zet de komende vier jaar 16 miljoen euro in voor SteenGoed Benutten. Een extra steun in de rug krijgen projecten die inzetten op (her)gebruik van materialen en natuurlijke grondstoffen (circulair) en het aanpassen van de openbare ruimte aan het veranderende klimaat met hete zomers en natte winters (klimaatadaptatie). Zeker in de ‘versteende’ binnensteden ligt hier een grote uitdaging. 

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...