Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

politie zoekt 2 fietsers en voetgangers roept relschoppers zich te melden Hedel

Geschreven: 06-01-2024
politie zoekt 2 fietsers en voetgangers roept relschoppers zich te melden Hedel

 De politie zoekt twee voetgangers en twee vrouwen op een fiets die tijdens nieuwjaarsnacht rond 02.30 uur in de Voorstraat in Hedel waren. Daarnaast roept de politie relschoppers op zich te melden, voordat de camerabeelden worden vrijgegeven.

In Hedel waren tijdens nieuwjaarsnacht forse ongeregeldheden. De ME moest meerdere keren fors optreden. De agenten werden bekogeld met zwaar vuurwerk en meerdere politiemensen liepen hierdoor letsel op. Op bewakingsbeelden is te zien dat twee voetgangers en twee mensen op de fiets mogelijk ook slachtoffer zijn geworden. 'We roepen deze mensen op om zich te melden. Wellicht hebben zij ook gehoorschade opgelopen en/of gezien wie het vuurwerk gooide.'

Getuigen gezocht
'Wie zoeken we? Twee vrouwen op een fiets. Jullie fietsten iets voor 02.30 uur in de Voorstraat in de richting van de Uithovensestraat. Eén van jullie fietste, de ander zat achterop. Jullie hadden allebei een zwarte jas aan. De vrouw die fietste heeft donker haar en had een lichte sjaal om. De vrouw die achterop zat, heeft lang donker haar. Nadat de explosie afging (vlakbij de Aldi), stopten jullie bij de ME en daarna keerden jullie om en fietsten terug.'

Twee voetgangers
'Jullie liepen ook op datzelfde moment in de Voorstraat. Jullie zagen dat er vuurwerk voor jullie werd gegooid (vlakbij de Aldi) en jullie liepen achteruit om het te ontlopen. Daarna staken jullie de straat over en liepen in de richting van de Korenstraat. Jullie droegen een donkere en een beige jas.'

Vervolg
Wie zich herkent in de beschrijving, wordt verzocht contact op te nrmen met de politie. Dat kan via 0900-8844 of bij een politiebureau. Het zaaknummer is 2024000432.

Wie bij de ongeregeldheden was, wordt opgeroepen zich te melden.

Het gooien van zwaar, explosief vuurwerk naar hulpverleners maakte een enorme impact op hen. Zowel ME, politieagenten en brandweermensen hebben zich onveilig gevoeld. Het gooien van vuurwerk naar hulpverleners is niet alleen strafbaar, maar is ook levensgevaarlijk. De politie: 'We nemen deze zaak hoog op en zijn bezig met onderzoeken wie hier bij betrokken waren. We hebben veel beeldmateriaal dat we nu aan het analyseren zijn. Dit onderzoek kost tijd, maar we sluiten niet uit dat we op termijn beelden openbaar maken van de verdachten die we nog zoeken.'

Melden
'Was je bij de ongeregeldheden en wil je voorkomen dat jouw gezicht wellicht herkenbaar op social media of televisie wordt getoond? Meld jezelf dan.' Dat kan via 0900-8844 of bij een politiebureau. Vermeld daarbij zaaknummer 2024000432.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Hedel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...