Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Op ontdekkingstocht door de verborgen museumtuin Zutphen

Geschreven: 24-08-2023
Op ontdekkingstocht door de verborgen museumtuin Zutphen

Via de Schelpenpoort betreed je de tuin van Musea Zutphen. Soms lopen bezoekers rechtstreeks door naar de entree van de beide musea. Maar er is ook veel te ontdekken in de tuin. Daarover gaat de workshop De Tekentuin, onder leiding van tuinvrouw Didi en kunstenaar en museumdocent Ineke Metz. Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden.

Eerst neemt tuinvrouw Didi de deelnemers mee op ontdekkingstocht. Zij vertelt vol enthousiasme over het ontwerp en onderhoud van de tuin en over de grondlegger J.F. Martinet. Na deze korte introductie met fleurige anekdotes neemt kunstenaar en museumdocent Ineke Metz de groep mee naar de tentoonstelling I’M A BIRD NOW – Edith Meijering (1962-2022). Ook Edith liet zich inspireren door de flora om zich heen en ze ontwikkelde een heel eigen techniek om dat in haar kunst te verwerken.

Geïnspireerd door de tuin en de tentoonstelling gaan de deelnemers samen met Ineke aan de slag. Met diverse technieken en materiaal gaan zij planten en bloemen tekenen en schilderen. Bij mooi weer vindt de workshop plaats in de tuin. Tussendoor is er tijd voor wat lekkers, waar ook het thema in te proeven zal zijn.

De workshop is op zondag 3 september van 14.00 tot 16.00 uur in de tuin van Musea Zutphen, ’s Gravenhof 4 in Zutphen. Deelname kost 15 euro per persoon. Er zijn twintig plaatsen. Reserveer online: https://museazutphen.nl/tekentuin

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...