Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Onderzoek naar 4 scenario’s voor Gelders Museum Arnhem

Geschreven: 08-02-2024
Onderzoek naar 4 scenario’s voor Gelders Museum Arnhem

Provincie Gelderland maakt plannen voor een Gelders Museum waarin de provincie onderzoekt hoe een Gelders museum eruit kan zien. Daarvoor kijkt de provincie naar 4 verschillende mogelijke scenario’s. Het onderzoek is naar verwachting in de zomer van 2024 klaar.

Toonaangevend erfgoed

Gelderland is een provincie met een rijke geschiedenis en met veel en toonaangevend (wereld)erfgoed. Peter Drenth: “Erfgoed leeft, meer dan ooit, en dat vind ik goed nieuws. Geschiedenis is van ons allemaal en vertelt het verhaal over wie wij zijn, waar we vandaan komen en wat we allemaal gemeenschappelijk hebben. Het is onderdeel van onze Gelderse identiteit. Daarom doet het mij veel plezier om te merken dat zoveel mensen enthousiast zijn over dit  plan uit ons coalitieakkoord, namelijk de plannen voor een Gelders museum”.

Aanvulling op bestaande musea

Een van de uitgangspunten voor een Gelders Museum is dat het een aanvulling is op de bestaande Gelderse musea. Het biedt een kans om het huidige aanbod te versterken, met elkaar te verbinden en zichtbaarder te maken. De provincie onderzoekt welke vorm van het museum het meest geschikt is. Daarbij zijn er de volgende opties:

1. Het Gelders Museum krijgt een eigen gebouw.

2. Het Gelders Museum sluit aan op, en wordt gehuisvest door, een bestaand museum.

3. Het verhaal van Gelderland wordt verteld in de vorm van een (reizende) tentoonstelling.

4. Het Gelders Museum krijgt een digitale vorm. 

Goede ideeën nemen we mee

Er is veel enthousiasme voor het Gelders Museum. De provincie ontvangt van verschillende kanten ideeën en suggesties, waaronder mogelijke plekken voor het museum. Bij de verdere uitwerking van de plannen krijgen de ideeën die bij de provincie binnekomen ook een plek. Het onderzoek dat nu loopt, gaat nog niet over mogelijke locaties of wat er precies in een Gelderse Museum te zien zou moeten zijn.

Erfgoed Gelderland

Provincie Gelderland betrekt bij het maken van de plannen en bij het onderzoek de bestaande musea. Daar zit ook al heel veel kennis. Bij het opzetten en uitvoeren van dit onderzoek werkt de provincie samen met Erfgoed Gelderland, de provinciale ondersteuningsinstelling op het gebied van erfgoed en musea.

U vindt hier de brief van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten over de aanpak voor een Gelders Museum. 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...