Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

N.I.V.O.-Sparta degradeert in Aalst tegen Zuidland Aalst/Zaltbommel

Geschreven: 20-06-2023
N.I.V.O.-Sparta degradeert in Aalst tegen Zuidland Aalst/Zaltbommel

AALST / ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta komt in het seizoen 2023-2024 weer uit in de Tweede Klasse. Op het veld van Roda Boys in Aalst werd in de finale van de nacompetitie met 2-3 verloren van tweedeklasser Zuidland.

De ploeg van Niels Blom kende sinds 22 april geen verlies meer. De verwachting voor deze wedstrijd was dan ook ronduit optimistisch. ‘Zeker na de klinkende zeges op GRC '14 (3-1) en Arnemuiden (7-1) in de nacompetitie.’ N.I.V.O.-Sparta liet in deze wedstrijden zien wat het in zijn mars had.

Achterstand
N.I.V.O.-Sparta keek al snel tegen een achterstand aan. Er werd van veraf geschoten waar een voorzet werd verwacht. De bal verdween achter de verbouwereerde doelman, Mark van der Heijden: 1-0.

Domineren
De club uit Zaltbommel trok al snel weer bij. Een uitstekende voorzet van Merlijn Bax werd door Dennis van Meurs knap in de touwen gekopt. N.I.V.O.-Sparta domineerde vanaf dat moment de wedstrijd. Het wachten was dan ook op een nieuwe treffer die de ploeg op een voorsprong zou zetten.

Even voor rust werd dat wachten beloond. Een strakke pass van Van Meurs kwam bij Schaap terecht. Deze werd onrechtmatig tegen de grond gewerkt waarop een strafschop volgde. Deze werd door Schaap benut. En nog voor de thee zette aanvoerder Schaap het bord op 3-1.

Voorsprong
In het eerste kwart na rust speelde N.I.V.O.-Sparta beter. De bal is echter rond en Zuidland wist in korte tijd twee keer het net te raken en kwam verrassend op voorsprong. De club uit Zaltbommel deed zijn best, maar kreeg de wedstrijd niet meer in de hand. In de slotfase wist Van der Heijden de Bommelse club voor groter verlies te behoeden.

N.I.V.O.-Sparta degradeert dus en komt het aankomende seizoen in de Tweede Klasse Roda Boys tegen. Evenals andere regioclubs, dat was in dit seizoen niet zo. De verwachting is dat de selectie vrijwel intact blijft met trainer Niels Blom als stuwende kracht.

Bedankt
De club laat nog weten : ‘Via deze weg willen wij Kevin Nikolov (Unitas), Appie Tan (LRC),  Dennis van Meurs (OJC) en Bart Goesten (Jan van Arckel) een succesvol vervolg van hun loopbaan wensen.  Mark van der Heijden en Wessel Hijman zetten hun voetbalcarrière even op een lager pitje.’

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...