Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Luister naar Rivierenland Radio via DAB+ Radio

Geschreven: 26-10-2023
Luister naar Rivierenland Radio via DAB+ Radio

Als radioliefhebber ben je natuurlijk bekend met FM en AM, maar luister jij ook weleens DAB+ radio? DAB+ is de digitale opvolger van FM. Je ontvangt beide radiosignalen gratis in de ether, maar het verschil is dus dat FM analoog is en DAB+ digitaal. Rivierenland Radio kun je ook via DAB+ ontvangen, het grote voordeel hiervan is dat het signaal altijd zuiver is!

Wat is DAB+ Radio?
DAB staat voor Digital Audio Broadcasting, een technologie die traditionele FM en AM radiogolven vervangt door digitale signalen. Dit betekent dat in plaats van analoge radiogolven, DAB radio digitale data uitzendt, en dat biedt een aantal voordelen:

  • Betere geluidskwaliteit: DAB+ radio biedt een helder geluid, weg met gepiep en geruis! Je hebt zo een luisterervaring van de hoogste kwaliteit.

  • Meer kanalen: Met DAB+ radio kun je genieten van een breder scala aan zenders en stations. Dit opent de deur naar diverse muziekgenres, nieuws en andere content.

  • Gebruiksgemak: Het scannen en selecteren van zenders is veel eenvoudiger op een DAB+ radio. Je kunt zenders selecteren op naam in plaats van frequentie, waardoor het makkelijker wordt om je favoriete stations te vinden.

  • Informatie op het scherm: DAB+ radio's tonen vaak extra informatie, zoals de naam van het nummer of de artiest die wordt afgespeeld, verkeersinformatie en nieuwsupdates.

  • Stabiele ontvangst: DAB+ heeft minder last van storingen en zorgt voor een stabiele ontvangst! Wat heel fijn is als je onderweg bent in de auto of druk aan het werk bent op locatie.

Waar kan je DAB+ Radio ontvangen via Rivierenland Radio?
Als je overtuigd bent van de voordelen van DAB+, dan wil je natuurlijk ook weten of je in jouw gebied ook Rivierenland Radio voortaan via DAB+ kunt ontvangen. Rivierenland Radio heeft haar uitzendgebied uitgebreid met DAB+ kanalen om luisteraars in de regio de best mogelijke luisterervaring te bieden.

In ons overzicht vind je een handige kaart met de dekkingsgebieden en frequenties, zodat je precies weet waar je op kunt afstemmen. Veel plezier met luisteren!


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...