Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Leerlingen Praktijkschool De Brug praktijkles Bommelse weekmarkt Zaltbommel

Geschreven: 10-10-2023
Leerlingen Praktijkschool De Brug praktijkles Bommelse weekmarkt Zaltbommel

Leerlingen van profiel Detail & Retail kregen dinsdagmorgen (10-10) een boeiende marktles. Evelyn Bethume (communicatiemedewerker Centrale Vereniging Ambulante Handel (CVAH)) vertelde de leerlingen alles over verschillende markten, handelswaar, kramen, wagens, het werk, omgaan met klanten en nog veel meer wat er allemaal bij komt kijken wanneer je als ondernemer waren aanbiedt op de markt. Na de uitleg lag een praktijktrip naar de markt in Zaltbommel voor de hand.

Op de markt proefden de kids aan de praltijk en kregen zo de kans om “levensecht” te leren op de markt. Verschillende marktkoopmannen/-vrouwen namen de leerlingen mee in het werk achter hun kraam. Daar oefenden ze met pinbetalingen, klantbenadering, wegen, producten aanvullen, geldrekenen en hoofdrekenen.

Schuchter
Waren de leerlingen eerst wat verlegen bij de kennismaking met de marktondernemers en ze schuchter hun schort voordeden, was daar na uur werken weinig meer van te merken. De school laat weten: 'Twee leerlingen hadden het ontzettend druk in de viskraam en verkochten het ene visje na het andere. Andere leerlingen verkochten groente/fruit of zorgden dat de kaasjes goed verpakt werden. Ook verzorgden en verkochten leerlingen de kleding in hun kraam. Een ander had het heel druk met wegen en verkopen van heerlijke noten. Tot slot hoopte een leerling nog wat dekbedovertrekken te verkopen...'

Beloning
De anderhalf uur snuffelstage op de markt vloog voorbij. Jammer dat het voorbij was  achter “hun” kraampje weg moesten. 'Al het harde werken werd door verschillende ondernemers beloond met een bakje kibbeling, zak druiven, zak noten of een geldbedrag.

De leerlingen zowel als de docenten kijken terug op een zeer leerzame en geslaagde marktles.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...