Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Kreggel en Kwiek Eibergen

Geschreven: 18-08-2023
Kreggel en Kwiek Eibergen

Je talent ontdekken en ontwikkelen na je pensioen. Moet je echt doen. Ook als je minder mobiel wordt of van alles mankeert. Je bent en blijft het waard om het beste uit jezelf te halen. Dat is waar het project Kreggel & Kwiek, begeleid vanuit Fit-ART en Culturije, voor staat. Onder begeleiding van fantastische professionals kunnen jongere ouderen en oudere jongeren deelnemen aan allerlei creatieve workshops eerst in Eibergen, Neede, Gelselaar en Borculo. Het motto van Kreggel en Kwiek: leven toevoegen aan je dagen doe je zelf! Hol oe Kreggel en blijf Kwiek!

Creatieve workshops
Vanaf 7 september kun je als 55-plusser of zelfs ook als 99-plusser genieten van kunst- en cultuurworkshops die bij je passen. Onder begeleiding van kunstenaars en andere professionals kun je kunst maken, kijken, voelen, schrijven, proeven, spelen. En dat alles in de buurt. Soms zelfs thuis. In het Kreggel & Kwiek cultuurcircuit zijn er, in series, steeds wisselende workshops te volgen. Naast het aanbod kunstworkshops is Kreggel & Kwiek ook op zoek naar deelnemers voor het eigen redactieteam, theaterspelers voor de theatergroep Nooit te Oud, gastheren en gastvrouwen voor de Kwiekcafés en workshops en Kwiek-chauffeurs om meedoen mogelijk te maken.

Werken met een missie
Fit-ART werkt samen met Culturije om meer mogelijkheden te creëren voor talentontwikkeling op latere leeftijd. Want kunstzinnig bezig zijn - op welke manier dan ook- brengt plezier en kracht, houdt je brein lenig, verbreedt je horizon, brengt nieuwe ontmoetingen, en geeft zin in en aan je dag. Met de oprichting van Fit-ART willen Tineke Posthumus en Anita Kunst senioren bewegen om je leven lang te leren, de focus te richten op wat wél kan en mét senioren te werken aan mogelijkheden om het 


beste uit jezelf te halen. “Wij zijn ervan overtuigd dat actief bezig zijn met theater, muziek, dans en beeldende kunst en leren over kunstgeschiedenis, archeologie, erfgoed en nog veel meer - een positieve invloed heeft op je eigenwaarde en zelfrespect”, aldus Anita. 

Belemmeringen bestaan niet
Het motto van het project Kreggel & Kwiek: leven toevoegen aan de dagen van alle senioren. Dus ook de mensen voor wie meedoen niet altijd meer zo vanzelfsprekend is. Tegen hen willen we zeggen: “Wil je graag deelnemen, maar zie je beren op de weg omdat je het misschien niet meer kunt? Stuur die beren weg, want Fit-ART zoekt altijd naar manieren waarop het wél kan.” Tineke Posthumus van Fit-ART legt uit: “Mensen die fysiek of mentaal een belemmering voelen, hebben het juist zo nodig om weer te kunnen aansluiten, gewoon meedoen. Wij zoeken met onze kunstenaars altijd naar mogelijkheden waarop het wel kan. En het is ons nog altijd gelukt! En dan zie je mensen stralen van geluk. Daar doen we het voor!”. Deze ouderen willen we op weg helpen met de hulp van Kwiekmakers: kunstenaars uit de regio die door de kunst aan huis te brengen mensen inspireren om weer mee te doen en om samen te kijken hoe we dat dan kunnen realiseren. Binnenkort houden we hiervoor een informatiebijeenkomst. 

Aanmelden 
Wil je deelnemen aan de creatieve workshops van Kreggel & Kwiek, of ken je iemand die dit leuk zou vinden? Of wil je iets betekenen achter de schermen van dit project? Meld je via kreggelkwiek@fitart.nl. 

Nieuwsgierig wat het programma is? Programmaboekjes zijn te verkrijgen via de Bibliotheken, het Dorpshuis, bij de Voormekaar-teams, VVV kantoren in de gemeente Berkelland, in andere openbare gelegenheden of (digitaal) via www.fitart.nl. En ook staan alle

Rivierenland Radio is in Eibergen te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Stedendriehoek via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
FLITSSCHIJF 213 Ikkie Voor De Tranen -- Ruben Annink en Roxeanne Hazes

Het nummer "Tikkie voor de Tranen" is een emotioneel geladen duet van Ruben Annink en Roxeanne Hazes. De samenwerking tussen deze twee artiesten brengt een unieke mix van hun individuele stijlen, wat resulteert in een krachtig en ontroerend nummer dat zeker veel luisteraars zal raken. Het liedje ...

Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...