Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Kinderziektes betaling overtocht Bergsche Maasveren overwonnen

Geschreven: 26-02-2024
Kinderziektes betaling overtocht Bergsche Maasveren overwonnen

ALTENA - De introductie van de tarifering voor het Drongelense veer, het Bernse veer en het Capelse veer voor automobilisten, motorrijders en vrachtverkeer is vrij soepel verlopen. Het aantal gebruikers zakte terug, maar de kinderziektes zijn verholpen.

‘De start ging gepaard met wat kinderziektes maar die zijn inmiddels grotendeels overwonnen’, aldus Mathé Holleman (voorzitter bestuur stichting De Bergsche Maasveren)

Sinds 5 februari moeten automobilisten, motorrijders en vrachtverkeer betalen voor een overtocht. Voor voetgangers, (brom)fietsers en landbouwverkeer blijven de veren gratis. ‘Verreweg de meeste gebruikers betalen via de app’, weet Holleman. ‘Op basis van de eerste ervaringen hebben we in de app nog wat veranderingen aangebracht. Daarmee is de gebruiksvriendelijkheid verder verbeterd.’

Haperingen verholpen
De PIN-betalingen verliepen aanvankelijk niet helemaal naar behoren. Holleman: ‘Dat werd veroorzaakt door haperingen bij de betaalunits aan boord van de veren. Inmiddels hebben we geïnvesteerd in extra hardware. Daardoor verlopen de betalingen per PIN nu ook beter.’ Controle op betalingen verloopt geautomatiseerd dankzij camera’s aan boord. Holleman: ‘Schippers kunnen zich daardoor blijven concentreren op hun kerntaak: het veilig overzetten van passagiers.’

Abonnementen Altenaren
Inwoners van de gemeente Altena kunnen ook kiezen voor een abonnement: voor honderd euro per jaar maken ze dan het hele jaar door gebruik van het Drongelense veer en het Capelse veer. Voor twintig euro per jaar ontvangt men een jaar lang een korting van vijftig procent. Inmiddels zijn er zo’n 550 Altena-abonnementen aangeschaft, voornamelijk honderd euro abonnementen.

Terugval aantal gebruikers
De invoering op 5 februari heeft wel geleid tot een terugval in het aantal gebruikers van de veren, ziet ook Hans Tanis, voorzitter van de raad van toezicht van Stichting De Bergsche Maasveren, wethouder van de gemeente Altena en portefeuillehouder mobiliteit. ‘Een aantal mensen kiest voor omrijden. Anderen laten de auto staan en nemen de fiets: een mooi bij-effect.’ Naar verwachting zullen gebruikersaantallen de komende tijd ook weer aantrekken, maar voor definitieve conclusies is nog te vroeg. Tanis kijkt met een goed gevoel terug op invoering van tarifering. ‘Stichting De Bergsche Maasveren heeft veel werk verzet. Ook de rol van de verschillende dorpsraden was belangrijk. Door onder meer informatiebijeenkomsten te organiseren, zijn inwoners goed op de hoogte gebracht van alle veranderingen.’

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Altena te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...