Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Hoveniers uit den lande op groene excursie door Stadspark Zaltbommel

Geschreven: 04-12-2023
Hoveniers uit den lande op groene excursie door Stadspark Zaltbommel

Hoveniers uit het hele land bezochten onlangs het Stadpark in Zaltbommel. Het werd een zinvolle, uiteraard groene, ontmoeting. Met vragen en tips.

Voor koffie/thee en een plak koek werd de groep welkom geheten bij de naastgelegen Stadskwekerij. De gasten waren stuk voor stuk 'groenmensen' die hun kennis willen vergroten en verbreden. Zij doen dat via de studie 'Hovenier Historisch Groen' bij het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen.

Druk discussiërend over van alles en nog wat maakten de hoveniers een begeleide wandeling door het park. Ales wat daar groeit en beweegt, had hun aandacht. De Bolwerkers werden beantwoordden ook de nodige vragen: "Wanneer is het nou verantwoord om een boom of tak te verwijderen en wanneer niet?" Over grote en kleine zaken had de groep een een groene mening.

Tip
Ook De Kindertuin kwam ter sprake. De hoveniers konden zich er alles bij voorstellen dat die relatief grote open ruimte een mooie ontmoetingsplek kan zijn voor de burgerij. Niet in de laatste plaats omdat het die functie in het verleden in verschillende vormen had. Er werden de nodige tips uitgewisseld. Bijvoorbeeld: 'Als je er wat maakt, probeer dan rechte vlakken te vermijden. Die lenen zich namelijk uitstekend voor grafitti-uitingen. Ronde vormen zijn niet aantrekkelijk voor dit soort activiteiten.'

Aanmelden voor de nieuwsbrief De Stadswallen kan hier.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...