Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Hanze Winteravond Wandeling door sfeervol verlicht Zutphen

Geschreven: 06-11-2023
Hanze Winteravond Wandeling door sfeervol verlicht Zutphen

Iedereen kan zich tussen 19 en 22 december laten meevoeren door de prachtig verlichte Hanzestad Zutphen. De gids vertelt tijdens deze Hanze Winteravond Wandeling over de Hanzegeschiedenis van de stad en onderweg brengen figuranten de verhalen tot leven. Elke avond starten er vier wandelingen; de vroege voor gezinnen met kinderen, de latere voor volwassenen.

Je ontdekt de stad zo op een andere manier. Helemaal in de donkere dagen voor de kerst. De sfeervolle verlichting geeft de wandeling iets magisch en je ziet het erfgoed van Zutphen in de spotlights. Tijdens de tocht ontmoeten de wandelaars bewoners uit de Hanze zoals een bedelaar, kijvende vrouwen, marktkooplieden en nog meer personen, maar dat is nog een verrassing.

Dat Bolwerck
De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur. Ze starten vanaf Dat Bolwerck aan de Zaadmarkt 112. De stadsgids neemt de deelnemers mee langs de middeleeuwse taferelen. De verhalen onderweg spreken tot ieders verbeelding. Na afloop kan iedereen hier nog genieten van een drankje in winterse sferen.

Online reserveren
De Hanze Winteravond Wandelingen zijn van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 december. De gidsen, van het Gilde en stichting Stadswandelingen en Arrangementen Zutphen starten steeds om 16.30, 17.00, 19.00 en 20.00 uur. De eerste twee wandelingen zijn bedoeld voor gezinnen. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. In elke groep kunnen 20 mensen meewandelen. Deelname kost 12,50 euro (voor kinderen tot 12 jaar 5,00 euro), het drankje na afloop van de wandeling zit bij de prijs inbegrepen. De tickets voor de winterwandeling zijn te bestellen in de webshop van Inzutphen.nl, https://shopfie.nl/product/hanze-winterwandeling/.

Praktische informatie
Hanze Winteravond Wandeling Zutphen met gids:

Data: dinsdag 19, woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 december 2023
Starttijden: 16.30, 17.00, 19.00 en 20.00 uur
Tickets: 12,50 euro (5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar)
Start- en eindpunt: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Maximale groepsgrootte: 20 personen per keer
Bestellen: https://shopfie.nl/product/hanze-winterwandeling/ of via de QR-code.

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...