Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Feestelijke opening nieuwbouw dierenasiel Bruchem

Geschreven: 10-10-2023
Feestelijke opening nieuwbouw dierenasiel Bruchem

Stichting Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard in Bruchem is blij met en trots op de nieuwbouw. De feestelijke opening van hun splinternieuwe opvangcentrum voor zwerf- en afstandsdieren is op zondag 22 oktober 2023. Vrijwilligers, donateurs en belangstellenden met een groot hart voor dieren, zijn tussen 12 en 17 uur welkom om deze mijlpaal mee te vieren.

Na ruim tien jaar vertoonde het oude dierenasiel uit 1998 steeds meer gebreken. Een nieuw onderkomen werd noodzakelijk. Wensen als het verbeteren van dierenwelzijn, maar ook hygiëne, efficiëntie en duurzaamheid, waren daarbij leidend. Dankzij spaargeld, genereuze donaties, een lening en de nodige vastberadenheid en toewijding, werd een langgekoesterde droom uiteindelijk werkelijkheid.

Vreugde
Het nieuwe pand is bijna klaar om haar tijdelijke bewoners te huisvesten. Voordat de dieren verhuizen, wordt de opening gevierd en kunnen bezoekers gratis deelnemen aan een rondleiding. Het dierentehuis informeert iedereen graag over het werk dat zij doen en hoe mensen daarin kunnen ondersteunen. Voor de bezoekers is er koffie, thee, limonade en een kleine versnapering.

Opening
Om 15:00 uur wordt de nieuwbouw officieel geopend door Prof. Dr. Marie-José Enders-Slegers. Zij nam in 1986 het initiatief om een dierentehuis voor de Bommelerwaard te realiseren en was de allereerste voorzitter van de eerdergenoemde stichting. Met de officiële opening wordt ook het kunstwerk onthuld dat kunstenares Liesbeth Serlie speciaal heeft ontworpen voor het dierenasiel.

Praktische informatie
Opening zondag, 22 oktober 2023
Dagprogramma: 12:00 – 17:00 uur
Officiële opening 15:00 uur
Rondleidingen: 13:15, 14:15 of 15:30 uur, duur circa 30 minuten, deelname gratis, aanmelden vooraf is niet nodig. 

Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard
Stichting Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard in Bruchem is een gerenommeerd opvangcentrum voor zwerf- en afstandsdieren, dat tevens fungeert als crisisopvang. Verder richt het zich op resocialisatie van dieren, educatie van de mens en preventie van dierenleed in het werkgebied. Dierenwelzijn en de relatie tussen mens en dier staan hierbij altijd centraal.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bruchem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...