Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

onmiddellijke stopzetting vervolgonderzoek gebiedsontwikkeling

Geschreven: 13-03-2024
onmiddellijke stopzetting vervolgonderzoek gebiedsontwikkeling

ALEM - Dorpsraad Alem heeft het college verzocht het vervolgonderzoek naar de gebiedsontwikkeling Alem en Sint Andries met onmiddellijke ingang te stoppen. Reden: de kennelijke dubbele pet van wethouder Peter de Vries. Dat blijkt uit een ingezonden brief van de dorspraad aan het college.

De gemeente Maasdriel heeft in het gebied rond Alem en St. Andries plannen voor het ontwikkelen van circa 200 hectare extra riviernatuur. Daarnaast wil men er toerisme en recreatie stimuleren en delfstoffen winnen.

Het voorgenomen besluit rond een vervolgonderzoek werd tijdens de raadsvergadering van 28 september 2023 door het college aan de gemeenteraad voorgelegd. Er waren tien stemmen voor en acht stemmen tegen. Twee (voormalige) CDA-raadsleden, Helrnine van Boxtel en Theo van Goch, onthielden zich van stemming, zij hebben percelen grond in het plangebied. De Dorpsraad schrijft: 'Die percelen líggen echter ver weg van het betwiste ontzandingsgebíed waar deze avond ook over gestemd zou worden. Raadslid Van Boxtel verklaarde hierbij dat beiden onder grote druk gezet zijn om niet mee te stemmen, omdat anders mogelijk hun integriteit ernstig ter discussie zou komen te staan.'

Integriteit
Na onderzoek blijkt nu dat de dossierhoudende wethouder Peter de Vries, óók een perceel grond in het plangebied heeft. Die bewering wordt gesteund door diverse stukken en verschillende afbeeldingen die behandeld zijn in de klankbordgroep, zaken die het college heeft ingezien.

De Dorpsraad is hierover zeer ontstemd: 'De verantwoordelijk wethouder heeft letterlijk alles uit de kast gehaald om het vervolgonderzoek door te drukken. Hij had dit dosier echter niet mogen behandelen in verband met mogelljke belangenverstrengeling. Als bij twee raadsleden gedreigd wordt met een integriteitskwestie, dan mogen we in het geval van de wethouder grote vraagtekens zetten bij zijn integriteit.'

Stoppen
De dorpsraad stelt in hun schrijven dat het vervolgonderzoek naar gebiedsontwikkeling Alem en Sint Andries met onmiddellijke ingang moet stoppen. 'De uitkomst van de stemming in de gemeenteraad van 28 september 2023 op en zeer discutabele wijze tot stand is gekomen. En het feit dat verantwoordelijk wethouder De Vries zélf een perceel grond blijkt te hebben in het plangebied en daardoor nooit portefeuillehouder had mogen zijn.' Daar komt ook bij dat de Alemse bevolking heeft aangegeven absoluut tegen de ontzanding te zijn. Aldus dorpsraad Alem in hun brief aan het college.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Alem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...