Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

de lezing van schrijfster Els Beerten Vereniging Deventer Literair

Geschreven: 15-11-2023
de lezing van schrijfster Els Beerten Vereniging Deventer Literair

De Vlaamse schrijfster Els Beerten ( 1959) is zondagmiddag 19 november te gast bij Vereniging Deventer Literair. Zij zal om 15.00 uur in de theaterzaal van Mimik een lezing geven over haar werk.

Els Beerten studeerde Nederlands en Engels en volgde een lerarenopleiding aan de universiteit. Ook volgde ze de Toneelacademie van Maastricht.

Ze geeft les in Nederlands, Engels en Creatief Schrijven en ze geeft jaarlijks een cursus Creatief Schrijven voor beginners.

Als freelance medewerker bij Topmagazine, waarvoor ze verhalen en gedichten schreef, won ze de John Flandersprijs met haar kortverhaal "Vreemde Eend".

Haar debuut verscheen in 1987: Scenes. Haar jongste boek "De rest van ons leven" ligt sinds maart 2022 in de boekhandel.

Els Beerten is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde en van PEN, de internationale schrijversorganisatie die zich inzet voor vrijheid van meningsuiting en vervolgde schrijvers.

Het zal zondagmiddag 19 november vooral gaan over "De rest van ons leven", Een universeel verhaal over ontheemd zijn, een spannend relaas over opgroeien, een parabel over het creëren van een thuis in mooie zinnen in een meeslepende en kraakheldere stijl.

Fredo Santoro vertrekt als kind met zijn vader vanuit het Italië van Mussolini naar Engeland. Na de de oorlog keert hij terug naar zijn geboorteland, maar voelt zich daar een vreemde. Toch blijft hij in alle voor- en tegenspoed trouw aan zichzelf en zijn idealen. Lessen die hij doorgeeft aan de volgende generatie.

Zondagmiddag 19 november  om 15.00 uur kunt u deze lezing bijwonen.

Bent u lid van Deventer Literair of wordt u dat zondag, dan is de lezing gratis en kunt u een introducé meenemen voor 8 euro,-.

Bibliotheekleden betalen ook 8 euro,-. Niet-leden betalen 12,euro-.

Rivierenland Radio is in Deventer te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
FLITSSCHIJF 213 Ikkie Voor De Tranen -- Ruben Annink en Roxeanne Hazes

Het nummer "Tikkie voor de Tranen" is een emotioneel geladen duet van Ruben Annink en Roxeanne Hazes. De samenwerking tussen deze twee artiesten brengt een unieke mix van hun individuele stijlen, wat resulteert in een krachtig en ontroerend nummer dat zeker veel luisteraars zal raken. Het liedje ...

Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...