Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

D66 wil inzicht in kosten en baten opvang Oekraïense vluchtelingen Maasdriel

Geschreven: 01-09-2023
D66 wil inzicht in kosten en baten opvang Oekraïense vluchtelingen Maasdriel

De opvang en het verblijf van Oekraïense vluchtelingen binnen de gemeente Maasdriel is goed geregeld. D66 Maasdriel is blij met de adequate inzet die de gemeente hierin pleegt. De partij wil wel graag iets meer inzicht in de kosten van huisvesting en andere relevante uitgaven en stelde de nodige collegevragen.

Het potje (de bestemmingsreserve) voor Oekraïense vluchtelingen is gevuld met bijna 3,5 miljoen euro. Dit bedrag kan door het college van B en W onder de verschillende oorwaarden gebruikt worden. D66 Maasdriel is blij met de adequate inzet die de gemeente pleegt om het de Oekraïense vluchtelingen zo comfortabel mogelijk te maken tijdens hun noodgedwongen verblijf ver van eigen huis en haard. ‘Veel mensen hebben onderdak, zien om naar elkaar, kunnen de dag nuttig besteden aan onder andere werken in de regio, en kinderen maken gebruik van het onderwijs.’ Aldus fractievoorzitter Tom van Engelen.

Inzicht
Over de bestemmingsreserve wil D66, als controleur van het college, graag inzicht hebben in de voorwaarden voor de besteding van het geld. Dit mede naar aanleiding van vragen die ‘vanuit de samenleving’ worden gesteld.

D66 Maasdriel wil daarom weten onder welke voorwaarden de bestemmingsreserve te besteden is. Maar ook of ieder domein binnen de gemeente, zoals ruimtelijke ordening, sociaal domein, onderwijs en veiligheid, een beroep doen op de beschikbare middelen en onder welke voorwaarden. 

Ook wil Van Engelen geïnformeerd worden hoe de gemeenteraad op de hoogte wordt gebracht over het doel en de reden van de bestedingen. En als er een uitgave onverhoopt niet door de financiële beugel kan, wil de partij dat ook weten. ‘En is het mogelijk een uitspraak te doen over wanneer de reserve leeg raakt?’

Recreatiepark
D66 Maasdriel heeft ook specifieke vragen over de opvang van vluchtelingen op recreatiepark Resort aan de Maas in Kerkdriel. De fractie vraagt zich af een deel van het gereserveerde geld op termijn te gebruiken is om de vakantiewoningen in oorspronkelijke staat terug te brengen. Dat lijkt D66 redelijk en billijk, maar zou wel onder voorwaarden moeten gebeuren. ‘Zijn met EuroParcs/Resort aan de Maas al dan niet formele afspraken gemaakt over welk bedrag men verlangt voor de "opknapbeurt" voor de vakantiewoningen?’

Huur
Van Engelen: ‘Wij hebben vernomen dat voor de vakantiewoningen/huisvesting van de bewoners een huurbedrag wordt gevraagd. Dat is geen ondenkbare situatie, uit andere gemeenten zijn ons dergelijke constructies ook bekend.’

D66 wil weten om welke bedragen dat dan gaat en of de eventuele revenuen worden aangewend voor onder andere onderhoud. En als er dan inderdaad huur wordt betaald, dan zouden de herstelkosten uit de gemeentelijke reserve lager kunnen worden. 

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...