Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

D66 wil duidelijkheid en eenheid in tarieven laadpalen Zaltbommel

Geschreven: 04-10-2023
D66 wil duidelijkheid en eenheid in tarieven laadpalen Zaltbommel

Wat zijn je kosten als je als automobilist elektrisch laadt? Is er een vast - gemeentebreed - tarief, of bepaalt ‘de laadpaal’ wat je kwijt bent. D66 Zaltbommel vindt het een onwenselijke ontwikkeling dat de markt zelf kan gaan uitmaken welke tarieven er bij de laadpaal berekend worden. Verschillende tarieven zijn uit den boze, aldus de fractie die er collegevragen over stelt.

Het is in Nederland voor veel automobilisten onduidelijk welke tarieven bij laadpalen in rekening worden gebracht. Een derde van de gebruikers weet dat niet vooraf. Tarieven schommelen tussen de 30 en 70 cent per kilowattuur, er zijn vaste tarieven en flexibele tarieven. Het tarief wordt bepaald door de laadpaal, de gekozen laadpas of laadapp en de gemeente. En dat zou zo niet moeten, meent D66. Gemeente Zaltbommel koos voor meerdere aanbieders van laadpalen. Dit in tegenstelling tot veel gemeenten die via een concessiemodel werken. Ongelijkheid ligt op de loer.

Gelijk
De fractie: ‘Straks betaalt men bijvoorbeeld in de dorpen of in een wijk met een lagere dichtheid aan elektrische auto’s een hoger tarief dan in een wijk met een hogere dichtheid aan elektrische auto’s. Want dat is marktwerking. Veel burgers blijven zo achteraan de kar hangen als het om energietransitie gaat en dat terwijl de gemeente zelf stelt dat iedereen meedoet! D66 staat voor gelijke kansen en gelijke behandeling want alleen dan doet iedereen echt mee!’

Vragen
De partij wil dan ook van het college weten of deze op de hoogte van de onduidelijkheid over de tarieven. En of het college zich realiseert dat, door de keuze voor meerdere aanbieders, de onduidelijkheid alleen maar groter wordt met alle grote prijsverschillen van dien. ‘Waarom is er dan toch de keuze gemaakt voor meerdere aanbieders?’

Lager tarief
De grote onduidelijkheid in de tarieven is een bron van veel frustratie en ongelijke behandeling. Wie een laadpaalin de straat of in de buurt heeft, gaat niet snel aan de andere kant van Zaltbommel de auto opladen waar het tarief lager ligt. Aldus de fractie die zich afvraagt wat het college hieraan gaat doen.

Voorwaarden
Tot slot wil D66 weten of de gemeente bereid is met de al actieve aanbieders aan tafel te gaan en voorwaarden wil stellen aan nieuwe partijen om de tarieven over identiek te krijgen. Duidelijkheid voor alles dus.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...