Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Culturele activiteiten Alems kerkje starten september 2024 Alem

Geschreven: 11-12-2023
Culturele activiteiten Alems kerkje starten september 2024 Alem

De Hervormde kerk in Alem is verkocht aan Sociaal Cultureel Fonds Maasdriel (SCFM). Met de ondertekening van de koopovereenkomst werd SCFM eigenaar van de kerk aan de Sint Odradastraat 12.

Het plan van de stichting voldeed als enige aan alle voorwaarden uit de verkoopbrochure en kwam daarmee na een zorgvuldige beoordeling als beste uit de bus. Nu de handtekeningen zijn gezet, kan Stichting Het Alems Kerkje (Stichting HAK), die de kerk gaat uitbaten als sociaal-cultureel centrum, aan de slag.

Opknappen
Stichting HAK werd in mum van tijd officieel opgericht en startte met administratieve werkzaamheden. Inmiddels staat de stichting in de startblokken om het gebouw om te vormen tot sociaal-cultureel centrum en aan te passen aan de eisen van deze tijd, zoals het moderniseren van de keuken, het toilet en de elektra. Er wordt geisoleerd, er komt een snelle internetverbinding, een airco voor koeling en verwarming én er wordt nagedacht over een aangepaste toegang voor mindervaliden. Ook is het stuc- en schilderwerk aan een opknapbeurt toe.

Vrijwilligers
Het bestuur van Stichting HAK is op zoek naar handige vrijwilligers die samen met lokale bedrijven willen helpen. Men kan zich aanmelden bij een van de bestuursleden of via info@hetalemskerkje.nl.

Daarna wordt het kerkje als sociaal-cultureel centrum in gebruik genomen

Stichting HAK
SCFM gaat het kerkje verhuren aan Stichting HAK, die er op haar beurt een sociaal-cultureel centrum met uiteenlopende activiteiten voor een breed publiek van gaat maken. In Stichting HAK zijn verschillende lokale verenigingen verenigd: Dorpsraad Alem, Erfgoedvereniging Alem, Stichting Soepenfestival Alem, Stichting Dorpshuis De Drie Linden en Uit Vrije Hand.Als onderdeel van het programma van het sociaal-cultureel centrum wordt gedacht aan tentoonstellingen, lezingen over onder andere de geschiedenis van Alem,  kunstexposities, kleine akoestische concerten en filmavonden. Het kerkje kan daarnaast dienen als huwelijkslocatie. Nieuwe ideeën en aanvullende activiteiten zijn zeer welkom. Alle activiteiten zijn aanvullend op het aanbod van Dorpshuis De Drie Linden, dat verderop in de straat ligt. Het dorpshuis gaat ook de horeca verzorgen voor het kerkje. 

Programma
Stichting HAK is druk bezig met het opstellen van een programma en agenda. De invulling van het programma zal deels worden verzorgd door de aangesloten lokale verenigingen. Het idee is dat er een website komt voor de stichting, waarop de programmering te vinden is. Meer informatie volgt binnenkort in de nieuwsbrief van Dorpsraad Alem. Het streven is om met de start van het nieuwe theaterseizoen in september 2024 de eerste activiteiten te laten plaatsvinden.

Achtergrond
Het Hervormde kerkje aan de Sint Odradastraat 12 in Alem is een rijksmonument. Dit karakteristieke gebouw deed de laatste jaren dienst als Dakpannenmuseum. Het kerkje met toe- en aanbehoren, de ondergrond en de grond gelegen achter de kerk (voormalig kerkhof) bood gemeente Maasdriel te koop aan voor een bedrag van  95.000 euro k.k.. Eind oktober vorig jaar maakte de gemeente de verkoop bekend en deed een oproep aan geïnteresseerden om hun plannen voor het monumentale gebouw en de bijbehorende objecten in te dienen. Dat leverde in totaal zes plannen op.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen van Heel, via 06-17292017 of info@hetalemskerkje.nl).

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Alem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...