Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Carina van Veenendaal bestijgt Mont Ventoux MS-vrije wereld Heerewaarden

Geschreven: 27-01-2024
Carina van Veenendaal bestijgt Mont Ventoux MS-vrije wereld Heerewaarden

Maandag, Tweede Pinksterdag - 20 mei - zijn er weer honderden deelnemers die fietsend, wandelend of hardlopend de Mont Ventoux beklimmen. Samen gaan zij de uitdaging aan om geld op te halen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). Ook Carina van Veenendaal is weer van de partij.

Carina komt uit Heerewaarden. Na haar diagnose MS vier jaar geleden verging ‘even’ haar hele wereld. Carina herpakte zich: ‘Zolang ik nog kan lopen, wil ik de wereld laten zien dat ik niet zomaar klein te krijgen ben. En dus ga ik voor de tweede keer de strijd aan voor een MS-vrije wereld.’

Stabiel
Nu, bijna een jaar verder, laat zij weten: ‘En gelukkig kan ik nog steeds lopen en blijft de ziekte redelijk stabiel nu. Dus ga ik ook dit jaar weer de Mont Ventoux op tijdens het evenement "Klimmen tegen MS".'

Carina, die tegenwoordig in Hardinxveld woont, weet als geen ander waar ze voor loopt. Zij roept daarom mensen op zich in te zetten om MS de wereld uit te helpen. ‘Want het is nog steeds heel belangrijk dat er onderzoek gedaan kan worden.

Gelukspoppetje
Elke sponsor "loopt" op Tweede Pinksterdag symbolisch met haar mee (Team Toos) in de vorm van een gelukspoppetje aan haar rugzak. 'Mijn vraag is dus: Sponsor je ook? Dan zet ik mede namens jou die dag mijn beste beentje voor!!’

Klimmen tegen MS
Het evenement begon dertien jaar geleden als kleinschalig initiatief: een aantal vrienden wilde een sportieve uitdaging koppelen aan een goed doel, groeide het uit tot het grootste wieler- en loopevenement voor MS. Dat alles op de flanken van de Mont Ventoux. Deelnemen aan Klimmen tegen MS is voor iedereen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Heerewaarden te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...