Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

BVNL stelt collegevragen over uitblijven gebiedsfonds Bruchem

Geschreven: 25-10-2023
BVNL stelt collegevragen over uitblijven gebiedsfonds Bruchem

Windpark A2 Lage Rooijen stelt vanaf 2023 jaarlijks een bedrag ter beschikking voor een gebiedsfonds voor de omwonenden van dit windpark. Dit voor een periode van twintig jaar.

De omwonenden mogen beslissen hoe het bedrag gebruikt wordt, met dien verstande dat de gelden wel ten goede komen aan 'maatschappelijke doeleinden'. (Wat de definitie daarvan ook moge zijn.) BVNL Zaltbommel is verbaasd waarom er zoveel onduidelijkheid bestaat bij omwonenden over het fonds.

Belofte
Punt is namelijk dat de omwonenden nog steeds niet weten hoe het gebiedsfonds eruit gaat zien. De gemeente Zaltbommel beloofde eerder mensen in juni 2021 te informeren. Ruim twee jaar later, oktober 2023, is dat nog niet gebeurd. De BVNL-fractie klimt om die reden in de pen en stelt het college een aantal vragen. 

Dorpsraden
De partij wil weten hoe het nu eigenlijk staat met het gebiedsfonds en hoed dit gaat worden ingericht. Anders gezegd: hie de centen verdeeld worden. Ook wil de fractie geinformeerd worden over de vraag welke drie dorpsraden betrokken zijn en op welke manier.

Bedrag
Onduidelijkheid is er ook over de hoogte van het bedrag dat Windpark A2 begin 2023 in het fonds stortte over het jaar 2022. BVNL wil ook weten hoe dat bedrag is opgebouwd, inclusief de zogeheten slagschaduwaftrek.

Criteria
BVNL: 'De vereniging biedt compensatie voor direct omwonenden wat in het gebiedsfonds wordt gestort. De bewoners van het gebied bepalen waar de middelen uit het fonds naartoe gaan. Maar welke criteria worden gehanteerd om te definiëren wie mee mag besluiten en aan wie, aan welk gebied het geld ten goede mag komen?'

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bruchem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...