Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Bureau Halt, op tournee, doet Cambium College aan Zaltbommel

Geschreven: 28-11-2023
Bureau Halt, op tournee, doet Cambium College aan Zaltbommel

Bureau Halt geeft deze periode voorlichting over de jaarwisseling op alle basisscholen en middelbare scholen in onze gemeente. Dit doen ze samen met BuurtzorgJongerenwerk en Politie Bommelerwaard. Zij bespreken onderwerpen zoals regels voor vuurwerk, gedrag en problemen die kunnen ontstaan en wat de gevolgen hiervan zijn.

Met de Halt-voorlichtingen wil men kinderen en jongeren bewust maken van de risico’s van crimineel en grensoverschrijdend gedrag. Dit vanuit de overtuiging dat jongeren die een fout hebben gemaakt een tweede kans verdienen. De Halt-interventie is altijd kort en richt zich op herstel en verantwoordelijkheid nemen. Deze aanpak is uniek in Europa en zelfs in de wereld.

Goede ochtend
Vorige week sloot burgemeester Pieter van Maaren aan bij de voorlichting op het Cambium College De Waard in Zaltbommel. Van Maaren: “Het was een goede ochtend. De kinderen lijken zich bewust van het belang van een veilige jaarwisseling. Na een positief gesprek met de kinderen viel me op dat sommigen vuurwerk kopen onder begeleiding van hun ouders.'

Voorbeeld
Daarom doet de burgervader nogmaals een oproep aan ouders: 'Ttoon het goede voorbeeld, praat openlijk over de gevaren, en laten we samen zorgen naar een gezellige en veilige jaarwisseling. Vooral voor onze jongeren is dit van groot belang, zij zijn onze toekomst.'

Met de Halt-voorlichtingen wil men kinderen en jongeren bewust maken van de risico’s van crimineel en grensoverschrijdend gedrag.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
FLITSSCHIJF 213 Ikkie Voor De Tranen -- Ruben Annink en Roxeanne Hazes

Het nummer "Tikkie voor de Tranen" is een emotioneel geladen duet van Ruben Annink en Roxeanne Hazes. De samenwerking tussen deze twee artiesten brengt een unieke mix van hun individuele stijlen, wat resulteert in een krachtig en ontroerend nummer dat zeker veel luisteraars zal raken. Het liedje ...

Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...