Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Buitengebied verrijkt met 300 bomen voor mensen én dieren Kerkwijk

Geschreven: 13-12-2023
Buitengebied verrijkt met 300 bomen voor mensen én dieren Kerkwijk

Het buitengebied van de gemeente Zaltbommel is bijna 3000 struiken en bomen rijker. Een mooie aanwinst voor mens én dier.

Zaterdag (9-12) ontvingen Inwoners uit het buitengebied struiken en bomen. Dat waren meidoorns, fruitbomen, beuken en laanbomen. Het uitdelen van het groen gebeurde bij het Hippisch Centrum in Kerkwijk. Wethouder Gijs van Leeuwen was hierbij en plantte samen met kinderen een boom op het terrein. 

Plan
Samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Provincie Gelderland organiseerde de gemeente Zaltbommel dit project. Inwoners die zich hadden aangemeld kregen bezoek van een adviseur. Samen maakten ze een plan om hun terrein aantrekkelijker te maken voor allerlei dieren.

Helpen
'Door het planten van bepaalde struiken en bomen helpen we de dieren. Ze kunnen dan gemakkelijker voedsel vinden en hebben meer plek om nesten te maken. Dus dat is goed voor de dieren en een groener buitengebied.' Aldus de gemeente.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Kerkwijk te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...