Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Bezoek de prachtige Kerststal met wensboom in Sint-Jan Waalwijk

Geschreven: 07-12-2023
Bezoek de prachtige Kerststal met wensboom in Sint-Jan Waalwijk

Het is inmiddels een traditie geworden: een bezoek aan de sfeervolle kerststal in de Sint-Jan de Doper in Waalwijk. Ook dit jaar kan iedereen in de Sint-Jan genieten van de Oriëntaalse kerststal met antieke beelden, die in de donkere dagen voor kerst prachtig tot hun recht komen. Iedereen kan zijn kerstwens ophangen in de wensboom. En niet alleen de kerststal, maar ook de sfeervol versierde en verlichte kerk is zeker de moeite waard om de komende tijd te komen bekijken.

De Advent is weer begonnen; weken van bezinning als voorbereiding op Kerstmis, het feest van licht in een tijd vol duisternis. Het is ook een periode waarin we terugkijken en vooruitblikken. Terwijl de kou zich buiten laat voelen, brengt Kerstmis ons een innerlijke warmte die ons kan verenigen. Ook de Sint-Jan draagt daar aan bij. Het is een jaarlijkse traditie dat van begin december tot eind januari de kerststal te bezichtigen is in de kerk. Talrijke bezoekers van heinde en verre weten de weg naar de fraaie kerststal te vinden en komen daar een kaarsje opsteken.

Dit jaar wordt in de Sint-Jan de Doperkerk de Oriëntaalse kerststal prachtig ingericht met de antieke beelden uit de vroegere Clemenskerk. Bij de kerststal staat ook dit jaar weer een wensboom waarin iedereen die dat wil zijn persoonlijke intentie of kerstwens kan ophangen. Voor de kinderen zijn kleurplaten beschikbaar. Iedereen is van harte welkom om vanaf zaterdag 9 december de fraaie kerststal én de mooi verlichte en versierde kerk te komen bezoeken. De kerststal is te bekijken tot eind januari.

Buiten de vieringen en reguliere openingstijden van woensdag t/m zondag van 13.30 - 16.30 uur is de kerk ook op Eerste en Tweede Kerstdag ‘s middags open. Op Tweede Kerstdag is er rond 15:00 uur het traditionele ‘Kindje wiegen’ waarvoor alle ouders en grootouders met hun kinderen en kleinkinderen van harte zijn uitgenodigd. Ook zal het ongetwijfeld weer druk zijn in de kerk tijdens de kerstvieringen en tijdens de geplande kerst- en nieuwjaarsconcerten. Het concertprogramma is te vinden op www.vriendensintjanwaalwijk.nl.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...