Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

André Baars Wordt Waarnemend Burgermeester

Geschreven: 15-03-2024
André Baars Wordt Waarnemend Burgermeester

MAASDRIEL - André Baars is vandaag door de commissaris van de Koning, Henri Lenferink, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Maasdriel. Hij vervangt vanaf vrijdag 15 maart 2024 waarnemend burgemeester Jaco Geurts vanwege een onverwachte medische ingreep.

André Baars (63 jaar, wonende te Arnhem) was tot november 2020 burgemeester van de gemeente Ermelo. Daarvoor was hij van 2005-2011 wethouder in de gemeente Bronckhorst en van 1998-2005 wethouder in de gemeente Steenderen, dat in 2005 opging in de nieuwe gemeente Bronckhorst. Voor zijn functies in het openbaar bestuur was André Baars onder meer actief in het onderwijs.   

Jaco Geurts is genoodzaakt zijn taken als waarnemend burgemeester tijdelijk neer te leggen in verband met een medische ingreep en het herstel daarvan. Iedereen die waarnemend burgemeester Geurts kent, weet dat deze zeer gedreven en betrokken burgemeester dit ontzettend jammer vindt. Maar zijn gezondheid heeft nu prioriteit. Om de continuïteit van het bestuur te waarborgen en de belangrijke dossiers verder te brengen waar de heer Geurts mee belast is, heeft de commissaris van de Koning in goed overleg met hem en een delegatie van het gemeentebestuur van Maasdriel besloten om André Baars als waarnemend burgemeester te benoemen tot de terugkeer van Jaco Geurts. Naar verwachting zal dit herstel minstens zes weken duren.

Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning. 

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
FLITSSCHIJF 213 Ikkie Voor De Tranen -- Ruben Annink en Roxeanne Hazes

Het nummer "Tikkie voor de Tranen" is een emotioneel geladen duet van Ruben Annink en Roxeanne Hazes. De samenwerking tussen deze twee artiesten brengt een unieke mix van hun individuele stijlen, wat resulteert in een krachtig en ontroerend nummer dat zeker veel luisteraars zal raken. Het liedje ...

Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...