Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Alle Brabantse kloosters op de kaart!

Geschreven: 22-12-2023
Alle Brabantse kloosters op de kaart!

Erfgoed Brabant is al drie jaar achter de schermen aan het werk om alle kloosters, kerken en kapellen in Brabant vast te leggen. Tot op heden was deze informatie versnipperd in verschillende bronnen terug te vinden. Met dit nieuwe overzicht wordt het niet alleen mogelijk om in één lijst te zien welke religieuze gebouwen er in Brabant staan of hebben gestaan, maar de erfgoedinstellingen kunnen ook hun foto’s en objecten aan deze gebouwen gaan verbinden. Zo kan je al gebruiker dus bronnen, verhalen en gebouwen in één overzicht ontdekken. En vanaf nu zijn de eerste resultaten op Brabantserfgoed.nl te zien en te doorzoeken!

Op een speciale themapagina vind je in een overzichtelijke kaartweergave op dit moment 847 kloosters verspreid over heel Brabant. De bezoeker kan hierin natuurlijk zoeken op de naam van het gebouw, maar bijvoorbeeld ook op gemeente, plaats, architect, monumentenstatus, religieuze stroming of kloosterorde. In de voormalige gemeente Ravenstein vind je daarbij ook nog 24 kerken, 13 kapellen en 7 kerktorens. Deze religieuze gebouwen zijn in samenwerking met Heemkundekring Land van Ravenstein uitgewerkt en voorzien van hun foto’s en objecten.

Meer regio’s online

Volgend jaar gaat een team van Erfgoed Brabant aan de slag om met lokale experts op deze manier ook de kerken en kapellen in de andere regio’s van Brabant toegankelijk te maken. Alle heemkundekringen worden uitgenodigd om bij te dragen met informatie over religieuze gebouwen in hun eigen regio. Als alle informatie in een regio is gecontroleerd en ingevoerd wordt de regio online gezet en is het mogelijk je foto's en objecten te koppelen aan je eigen lokale religieuze erfgoed.

Bezoekers hoeven daarop niet te wachten, want zij kunnen nu alvast duiken in alle verhalen en objecten bij het religieuze erfgoed van de voormalige gemeente Ravenstein.

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...