Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

De Steiger officieel geopend met soep, hapjes, drankjes en muziek Zaltbommel

Geschreven: 29-10-2023
De Steiger officieel geopend met soep, hapjes, drankjes en muziek Zaltbommel

Zaterdag (28-10) was het feest in Pand9 vanwege het tienjarig bestaan van het multifunctionele centrum. Ook Aanloop De Steiger opende deze dag officieel de deuren. Wie daar kwam, kon ook kennis maken met de "Steigeraars", het team van vrijwilligers. De deuren gingen er om 11.30 uur open.

Het programma was vrolijk en feestelijk. Na de Soep en een praatje opende wethouder Karima Bouchtaoui om 13.00 uur De Steiger officieel. De gemeente Zaltbommel is blij het burgerinitiatief en maakte eerder 25.000 euro vrij voor de herinrichting en een verbouwing van de Aanloop. Iedereen is welkom in  de nieuwe ontmoetingsruimte voor een kop koffie of het lezen van een krantje, of een ongedwongen praatje.

Veiling
Maar er was meer. Bert Kaasjager gaf na de opening door de wethouder de aftrap voor de terugblik op tien jaar Pand9. Vanaf 13.30 uur waren er hapjes, drankjes en muziek. Veilingmeester Hugo ter Steege bracht enkele stukken onder de hamer.

Voedselkast
Veel bezoekers die op de feestelijkheden waren afgekomen, brachten als cadeautje houdbare producten mee voor in de voedselkast. Met als opzet: wie iets nodig heeft, kan daar iets uitpakken en wie iets over heeft kan er iets in achterlaten. De voedselkast is er door en voor de inwoners.
Tot maandag 9 oktober stond de kast nog in het gemeentekantoor in Zaltbommel. Vanaf deze zaterdag dus officieel in De Steiger.

Steunen
Wie wil, kan de Steiger steunen met een krantenabbonement, eenn piano, natuurlijk inhoud voor de nieuwe voedselkast, en wielen zodat de meubels verreden worden om de ruimte multifunctioneel te gebruiken: info@desteiger.org.

Pand9
Tien jaar geleden verhuisde LTS Het Cambium naar het gloednieuwe gebouw aan de Van Heemstraweg-West, direct naast het huidige Pand9. Het toen leegstaande pand werd een multi-functioneel verzamelgebouw met werkruimtes, kantoren en ateliers van maatschappelijke organisaties, creatievelingen en kunstenaars.

Sloop
Het gebouw wordt over vijf jaar gesloopt, aldus de plannen nu. De gemeente zoekt daarom naar nieuwe locaties samen met de gebruikers, zoals de Voedselbank, Kringloopwinkel De Spullewaard, Kerk met Passie, Prezzent en andere organisaties die gebruik maken van Pand9.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Gelijk spel in Tiel voor N.I.V.O.-Sparta

ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta pakte in de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel geen winst. Het treffen tussen de nummer twee en drie van de ranglijst eindigde in een gelijke stand 0 tegen 0, maar overheerste een tevreden gevoel.

N.I.V.O.-Sparta speelde eerder in Zaltbommel een zeer las...

Brocante Markt Zaltbommel heeft nog plek voor standhouders

ZALTBOMMEL - Zaterdag 22 juni bruist de historische binnenstad van Zaltbommel en ‘ademt alles wat een echte oude vestingstad tot zijn recht laat komen.’ De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Van de Oude Vismarkt, langs de Gasthuiskapel naar de Boschstraat is er een brocante ma...

Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...