Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Voorstelling Punt uit! toont de kleurrijke diversiteit van jongeren met een beperking

Geschreven: 06-05-2024
Voorstelling Punt uit! toont de kleurrijke diversiteit van jongeren met een beperking

OSS – Vind je muziek leuk, dan ga je op muziekles. Houd je van toneel, dan ga je bij een spelersgroep. Het lijkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor de jongeren van dagbesteding Goed Zooo! Deze jongeren met een (licht) verstandelijke beperking krijgen daarom op hun dagbesteding de kans om samen met regisseur Rob van Vliet aan een voorstelling te werken: Punt uit! Op dinsdag 28 mei is deze voorstelling te zien in theater De Lievekamp.

Het verhaal van Punt uit! lag al in grote lijnen vast, maar voor de definitieve invulling werkte van Vliet samen met de jongeren van dagbesteding Goed Zooo. De jongeren hadden inspraak in de teksten en de verhaallijn en het script  werd aangepast aan ieders belastbaarheid. Voor de jongeren die wel creatief bezig willen zijn maar niet op het podium willen, is er een plek als ontwerper en bouwer van decorstukken of kostuums. Op deze manier is elke jongere van Goed Zooo actief betrokken bij de totstandkoming van deze bijzondere productie en krijgt iedereen de kans zijn of haar talent optimaal te laten opbloeien.

Succesvolle samenwerking
Het is niet de eerste keer dat van Vliet met de jongeren van Goed Zooo samenwerkt. Samen met Dannyelle Bosman, oprichter van de dagbesteding, maakten zij ook in 2020 en 2023 een productie in samenwerking met Theater van de Stad, de programmalijn die deze voorstelling ondersteunt en mede mogelijk maakt. Van Vliet vertelt: ‘Je ziet dat de jongeren door de ervaring zekerder op het podium staan, meer lef durven te tonen en creatiever worden. De jongeren zijn ontzettend talentvol, alleen hebben ze wat meer tijd nodig om dit tot bloei te laten komen. Daar zie je nu de resultaten van.’ Bosman vult aan: ‘Het is voor de jongeren belangrijk om een doel voor ogen te hebben, het gevoel te hebben dat er echt wat van ze wordt gevraagd. Ze genieten er echt van dat ze weer op het podium mogen stralen’.

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor Punt uit! door dagbesteding Goed Zooo! op dinsdag 28 mei om 15.00 uur in de Rabo Zaal van De Lievekamp, zijn voor €; 5,00 te koop via www.lievekamp.nl en aan de Theaterkassa. Telefonisch reserveren is mogelijk tijdens openingstijden via (0412) 66 76 76.

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
WK Nunchaku-Do in Nederland Sportteam-Elhatri neemt deel met 3 deelnemers

EINDHOVEN - Drie deelnemers van Sportteam-Elhatri naar wereldkampioenschap Nunchaku-do

Dit jaar vindt op 25 en 26 mei het wereldkampioenschap Nunchaku-do plaats op sportlandgoed De Haamen te Beek. Deze worden georganiseerd door de WNA (World Nunchaku Association).

Deelnemers k...

Cadeaubon voor jonge mantelzorgers uit Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - De landelijke Week van de Jonge Mantelzorger is van 1 tot en met 7 juni. Jonge mantelzorgers uit de Bommelerwaard kunen bij Welzijn Bommelerwaard een cadeaubon aanvragen, als een 'dankjewel'.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 24 jaar die opgroei...

In Veldhoven gestolen auto eindigt in sloot in Zaltbommel

VELDHOVEN - Een autodief ontvreemde in de nacht van donderdag op vrijdag (17-5) een auto in Veldhoven en parkeerde deze onvrijwillig in Zaltbommel in een sloot. De bestuurder nam na het ongeval de benen. Van hem ontbreekt vooralsnog ieder spoor.

De auto reed rond vier uur 's nachts...