Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Theaterfestival Het Pieck

Geschreven: 28-03-2024
Theaterfestival Het Pieck

DRUNEN - Bij het Pieck theaterfestival!

Zoals dat gaat bij de theaterlessen wordt na een seizoen lang spelen, ideeën verzamelen en heel veel lol maken, een voorstelling op de planken gezet. Alle groepen spelen op dezelfde dag, waardoor we van een echt theaterfestival kunnen spreken. Wie de hele marathon wil meemaken zit van ‘s ochtends tot laat in de middag in het theater.

De aftrap wordt gedaan door de musical groep die bestaat uit kids tot 13 jaar. Onder regie van Lieke Vergroesen spelen, zingen en dansen zij het verhaal van Tarzan, het mensenkind wat opgroeit tussen de apen. Pas als hij Jane ontmoet weet Tarzan dat hij een mens is en geen aap. Maar… zal hij zijn apenfamilie verlaten voor zijn nieuwe liefde?

Lieke heeft het script aangepast aan de behoeftes en mogelijkheden van de groep. Zo hebben de kids met veel eigen inbreng het verhaal naar hun hand gezet.

Jasmijn van Helsdingen heeft de theatergroepen in Vlijmen lesgegeven. ‘Onrust in de Efteling’ gaat over een dagje Efteling wat verandert in een grote chaos als één van de sprookjesfiguren in opstand komt. Het is zelfs niet meer zeker of de Efteling kan blijven bestaan!

‘Het mysterie van Misseldorp’ gaat over de Familie de Luxe die hun zaakjes altijd op orde heeft, tot het noodlot toeslaat en alles wat zeker was onzeker wordt. Als er dan ook nog twee vreemde figuren opdoemen staat de hele familie op spanning.

DOEN ALSOF ZET JE FANTASIE AAN

De kindergroep uit Drunen speelt ‘Bumper aan Bumper’ naar een script van Karlijn Vlug. Het script is ontstaan door te improviseren rondom het concept van een dagenlang durende file op de meest zwarte zaterdag der zaterdagen. De kinderen hebben zelf hun personages verzonnen die al dan niet met elkaar in de auto zaten. En natuurlijk verzonnen ze ook wat er zou kunnen gebeuren. Dat dit tot hilarische taferelen leidt zal niemand verrassen! Julia Verstappen heeft, na ziekte van Karlijn, het script geoefend met de groep en de puntjes op de ‘i’ gezet.

De jongerengroep uit Drunen, tussen de 12 en 16 jaar, heeft gewerkt vanuit het concept ‘de nacht’. Daarbij stelden zij zichzelf de vraag ‘Wie zijn er ‘s nachts nog wakker? En waarom?’ Door improvisaties hieromtrent vormden zich personages en situaties, en is het script ‘Nachtdieren’ geschreven. Ook met deze groep heeft Julia de laatste weken kéihard gewerkt, en met resultaat! Kom je kijken?

KADER
Het Pieck theaterfestival vindt plaats op zondag 7 april in de theaterzaal van de Voorste Venne, aan het Anton Pieckplein in Drunen. Achtereenvolgens zijn de volgende voorstellingen te zien;
Om 11:00 uur de musical ‘Tarzan’
Om 12:15 uur ‘Onrust in de Efteling’
Om 13:30 uur ‘Het mysterie van Misseldorp’
Om 14:45 ‘Bumper aan bumper’
Om 16:00 uur ‘Nachtdieren’

Tickets (per voorstelling) zijn te koop via de website van de Voorste Venne.

Rivierenland Radio is in Drunen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Financiële impuls voor VDMA en Stads-hart Woensel

EINDHOVEN - De ontwikkeling van VDMA en van Stads-hart Woensel krijgen een subsidie van het Rijk via de Woningbouwimpuls. Voor de ontwikkeling van het VDMA-terrein is 2 miljoen euro aangevraagd en voor Stads-hart Woensel 12,5 miljoen euro. Bij VDMA gaat het om 613 woningen, bij Stads-hart Woensel...

Q-koorts in Brakel vastgesteld

BRAKEL - Demissionair minister Piet Adema liet donderdag (25-4) de Tweede Kamer weten dat op een melkschapenbedrijf in Brakel Q-koorts is aangetroffen. Sinds 2016 is dit niet meer voorgekomen.

Adema schrijft in zijn brief dat de Q-koorts tijdens een standaardcontrole werd gevonden ...

Wethouder Wannet opent themajaar Gedrukt in Zutphen

ZUTPHEN - Wethouder cultuur en erfgoed Sjoerd Wannet gaf vandaag (donderdag 25 april) het startsein voor het themajaar 2024 ‘Gedrukt in Zutphen’. Dit deed hij in de Burgerzaal. Daar staat een van vier kleine presentaties die op verschillende plekken met afbeeldingen en objecten elk ee...