Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Politiek Maasdriel wil APV in Jip en Janneke-taal

Geschreven: 22-04-2024
Politiek Maasdriel wil APV in Jip en Janneke-taal

MAASDRIEL - De colleges van de regiogemeenten waren vrijdag (19-4) op excursie naar de VNG, de belangenorganisatie annex kennisplatform voor alle Nederlandse gemeenten, in Den Haag. Wethouder Anita Sörensen (CDA Maasdriel) greep daar de kans om de motie, die eerder op initiatief van de partij unaniem was aangenomen, aan te bieden aan het bestuur van de VNG om hier landelijke aandacht voor te vragen.

De motie werd mede ondertekend door GroenLinks Maasdriel en D66 Maasdriel.

Begrijpelijk
Het gaat om de motie waarbij het CDA het college opriep een handleiding te ontwikkelen waarbij de gewone burger in staat is de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) door te nemen. In de praktijk bevat een APV veel juridische taal die niet altijd direct voor een ieder begrijpelijk is.

Toelichting
'Aangezien elke inwoner cq vrijwilliger in staat moet zijn de afweging te maken of zijn of haar initiatief vergunningsplichtig is, vindt het CDA dat hier een toelichting voor moet komen alsook voldoende ondersteuning vanuit het gemeentehuis.' Aldus CDA Maasdriel in een bericht.

De motie werd unaniem aangenomen. Klik hier voor de motie.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
lezing Heemkundekring Maasdorpen Lith

LITHOIJEN - Op maandag 27 mei 2024 verzorgt Heemkundekring Maasdorpen Lith een lezing over ‘Wandelen door de geschiedenis van Oijen en Teeffelen’. De lezing begint om 20.00 uur in MFA De Snoeck in Lith, de zaal is open vanaf 19.30 u. Iedereen is welkom, ook niet leden.

Voor ...

Hospice De Samaritaan bestaat 1 jaar

ZALTBOMMEL - Hospice de Samaritaan opende de deuren op 8 juni 2023, bijna  een jaar geleden. In die periode werd het hospice door steeds meer bewoners omarmd. ‘We krijgen vele positieve reacties van onze gasten en hun naasten.’

Op 8 juni aanstaande staat het hospic...

Weer voedseldropping boven Zuilichem op 5 mei

ZUILICHEM - Op zondag, 5 mei stopt de colonne van Tour De Waal niet in de dorp, maar net daarbuiten. Dit in verband met de zondagsrust.

De colonne van ruim 35 oude legervoertuigen zullen ook dit keer weer stoppen in Zuilichem. Het gaat om een korte stop zijn van ongeveer een half uur. U...