Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Ook in Schijndel luister je naar Rivierenland Radio

Geschreven: 01-12-2022
Ook in Schijndel luister je naar Rivierenland Radio

De prachtige plaats Schijndel, Skèndel in de volksmond, ligt samen met St-Oedenrode en Veghel in de gemeente Meierijstad.
En ook hier hoor je luid en duidelijk Rivierenland Radio.
In de 13e eeuw werd al over Skinle geschreven. Er bestaan twee theroeieen over de naam; aan de ene kant zegt men dat het komt van de schors (skin) van een eikenboom. De andere bron spreekt over schijn en loo. Dat wil zeggen: spookbos.

Geschiedenis van Schijndel
In 1542 plundert de beruchte Gelderse hoofdman Maarten van Rossum de Meijerij maar Schijndel blijft gespaard. Maar Spaanse troepen brandde ’s nachts het dorp in 1583 geheel plat. Ook hier hadden de katholieken in de Franse Tijd hun schuurkerken. En in de Tweede Wereldoorlog verloor men door de Operatie Market Garden vele bevolkingsgegevens.

Bezienswaardigheden in Schijndel
De neogotische Sint-Servatiuskerk, Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkranskerk en de Sint-Pauluskerk, twee windmolens, een schaapskooi, een beeldenroute langs tachtig kunstwerken, Monument Highland Division, parken en uiteraard een aantal rijksmonumenten. Loopt u de beeldenroute door Schijndel? Luister dan tijdens het wandelen ook naar Rivierenland radio!

Evenementen volop in de agenda
Schijndel kent uiteraard het bekende festival Paaspop, het Pleinpop en Schijndel aan Zee. Daarnaast natuurlijk het Schorsbos Carnaval. In augustus vindt er het thema-festival Hartemèrt plaats.
Genoeg muziek, ook tijdens Skendel Zwingt en tijdens Winterpark op de Markt waar men kan schaatsen, curling beoefenen, knutselen en temidden van allerhande winterse taferelen kan genieten van elkaars gezelschap. Natuurlijk staat Rivierenland Radio aan!

Wie zijn hier geboren en hebben in Schijndel gewoond
Bisschop van ’s-Hertogenbosch Wilhelmus van de Ven, striptekenaar Ben Verhagen, architect Winy Maas, beeldend kunstenaar Jeanne van Heeswijk, wielrenners Menno Vink en Sissy van Alebeek, schaker Twan Burg en de voetballers Rai Vloet en Sven Blummel.

Woon je in Schijndel? Rivierenland Radio is er via Dab+ kanaal 6d of download onze app en luister naar de veelzijdige muziektoppers. Alleen de mooiste muziek stroomt dan uit jouw speakers.


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Laatste berichten
FLITSSCHIJF 154 Good Time Sheppard

Sheppard is terug met hun gloednieuwe single "Good Time", die het begin markeert van een opwindend nieuw tijdperk voor een van de meest succesvolle muzikale exportproducten van Australië. Met miljoenen platenverkopen en meer dan een miljard streams wereldwijd, is de band klaar om de muzieksc...

FLITSSCHIJF 153 I Wrote A Song -- Mae Muller

De tijden dat het Eurovisie Songfestival als muzikale freakshow werd beschreven, kunnen we stilaan achterwege laten. In de laatste jaren toonde de grootste liedjeswedstrijd ter wereld namelijk dat het ook heel wat interessante, kwalitatieve acts wereldberoemd kan maken en er echte hits kunnen vlo...

FLITSSCHIJF 152 Tatto -- Loreen

Loreen deed in 2004 mee aan de Zweedse versie van Idols waar ze eindigde op de vierde plaats. In 2011 nam Loreen deel aan Melodifestivalen, de Zweedse preselectie voor het Eurovisiesongfestival met het nummer My Heart Is Refusing Me. Ze strandde echter in de tweedekansronde van de halve finale. I...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Het gastenboek
Jan de Wit zegt:
16 Dec - 17:00

Hierbij deel ik het volgende mee.
Ik woon in Laren nh en kan Rivierenland Radio uitstekend ontvangen via Kanaal 10B . Dat ik jullie goed ont...

Jan zegt:
16 Dec - 14:35

Ik luister nu naar rivierenland via DAB in Amersfoort fijne muziekmix ontvangst uitstekend!

Carmen zegt:
07 Dec - 16:10

Ik wil graag Mike Davids met.... is dit een droom ....horen hoop dat jullie dat willen draaien. En vaker mag ook
Alvast bedankt groetjes Car...